Egyéb kategória

Kukoricás-babos csirkeleves krémesen, egészségesen

Az egyre hűvösödő időben mi másra vágyhatnánk jobban, mint egy tál forró, laktató és sűrű levesre, lehetőleg egészséges alapanyagokkal és egyszerűen elkészítve... Ez a kukoricás-babos csirkeleves ilyen, ráadásul krémes, telis-tele van ízzel, kellemesen pikáns, és olyan tartalmas, hogy akár egytálételnek is beillik.

vous - 2018.11.23.
Kukoricás-babos csirkeleves krémesen, egészségesen

Sovány csirkemell, főtt bab és kukorica, egy kis tejföl és némi fűszer kell csak ehhez a remek, fehérjében gazdag, testet-lelket átmelegítő sűrű leveshez, ami ízlés szerint egy kis csípőssel és citromlével nagyon izgalmassá tehető, vagy a citrom helyett egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk, ha még tartalmasabb fogásra vágyunk.

Bár a belevalók tényleg hamar megfőnek, érdemes takarékon azért legalább 20-25 percet gyöngyöztetve főzni behabarás előtt, hogy az ízek kellően összesimuljanak benne, és a fűszerek kellően átjárják a levest. Másnap is nagyon finom felmelegítve, mint minden babos étel, de akár le is fagyaszthatunk belőle, egyáltalán nem árt neki, és kiolvasztva is tökéletes állagú lesz.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Dephositphotos
Ajánlott cikkek