A hűvös, télies idő beköszöntével is szívesen készítek salátát, csak éppen a hozzávalók változnak meg. Ilyenkor előtérbe kerül pl. a cékla, a retek, a fejes káposzta... és még sorolhatnám. Ezekből hideg és meleg saláta is készülhet, egészséges, pénztárcabarát, egyszerű, és nagyon jól variálható mindegyik. Most céklával készült fűszeres saláta, ami tökéletes önmagában vagy köretként is.
A céklát többféleképpen is feltálalhatjuk salátaként, nyersen, sütve vagy főzve, ez az egészséges és kimondottan olcsó, vitamindús téli zöldség rengeteg lehetőséget rejt.
Most az előzőleg megfőzött céklát egy kis olajon megfuttattam, közben pedig fűszerekkel, mézzel és balzsamecettel ízesítettem. Az elkészült céklasalátát végül teljesen kihűtöttem, majd úgy kínáltam ebédnél a sült hús mellé.
Fűszeres céklasaláta
Hozzávalók:
Ha szeretnétek elkészíteni, nézzétek meg ITT, hogyan kell!