Egyéb kategória

Hercegi hobbik, avagy mivel múlatják az időt a brit királyi család tagjai?

Idejük van rá, pénzük is, a királyi család tagjai tehát rendszeresen hódolhatnak különféle hobbijaiknak. A fő irányt a jelek szerint a lovak, a föld és a víz jelenti – kivéve persze Harry herceget, aki, ahogy mindig, most is kilóg a sorból.

vous - 2018.11.26.
Hercegi hobbik, avagy mivel múlatják az időt a brit királyi család tagjai?

A királynő és a lovak

II. Erzsébetről köztudott, hogy imádja a lovakat, tart is több mint húsz versenylovat, illetve rendszeresen kilátogat a lóversenyekre is. Ezenkívül még két nagy szenvedélye van: a fotózás és a kutyák. A kutyák közül is a corgik, amiket nemcsak tart, de sok éven át tenyésztett is. Olyan nagy sikerrel, hogy kvázi véletlenül létrehozott egy új fajtát is. A családban hírhedtté vált corgifalka – volt, hogy tíz tagot számlált! – sok gondot okoz, mert az állatok szabadon mászkálnak és terelnek, azaz szeretnek csipkedni, harapni, legyen szó akár vendégekről, akár a személyzet tagjairól. Erzsébet annyi engedményre volt hajlandó, hogy a tenyésztést pár éve abbahagyta, így már csupán négy eb nehezíti meg a palota életét.

Vilmos és a búvárkodás

Vilmos herceg nem véletlenül lett a brit búvárszövetség elnöke: a családból igen sokan szeretnek búvárkodni (illetve a szövetségben elnökölni), köztük Károly herceg, aki már az Antarktisz környékén is merült. Vilmos, Harry és Katalin is nagyon szeretnek merülni, különleges búvárképzésben is részt vettek. Vilmos amellett, hogy a búvárkodást élvezetesnek tartja, azt mondta, közben arra is ráébredünk, milyen fontos a tenger élővilágának megóvása és a környezetvédelem. Igazi hercegi hozzáállás!

Olvassátok el a többi királyi hobbit is!

Forrás:
Instagram
Ajánlott cikkek