Egyéb kategória

Takarítsátok ki vegyszermentesen a fürdőszobát

Amikor természetes és vegyszermentes tisztítószerekre váltotok, a hálószoba és a nappali egyszerű megoldásnak tűnik, ám a fürdőszoba már nehezebb terepnek bizonyulhat. Talán úgy érzitek, a fürdőben szükség van az erős, vegyszeres takarítószerekre, pedig könnyedén megoldhatjátok a fürdőtakarítást ezek nélkül is, természetesen.

vous - 2018.11.28.
Takarítsátok ki vegyszermentesen a fürdőszobát

Melissa Maker, a Mind Bodygreen által megkérdezett vegyszermentes szakértő megmutatta milyen természetes tisztítószereket használjatok.

Ezektől csak úgy ragyog majd a fürdőszoba:

  • Fürdőszobapadló: csak úgy vonzza a koszt és a hajszálakat. Az egyik legegyszerűbb módszer, ha felporszívózzátok, de használhattok mikro szálas törlőkendőt is, amivel áttörlitek a padlót.
  • A kád vagy zuhanyzó sarkai: szódabikarbóna, mosogatószer és 10-20 csepp a kedvenc illóolajotokból a finom illat kedvéért. Ezzel a keverékkel tisztítsátok meg a makacs szennyeződéseket a sarkokban. Csak hagyjátok a felületen hatni pár percig.
  • Mosdó: negyed csésze mosogatószer, negyed csésze hidrogén-peroxid, 15 csepp teafaolaj, fél csésze szódabikarbóna, fél csésze víz. A keverékkel fújjátok körbe a wc-t, hagyjátok hatni egy kicsit, majd öblítsétek le.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek