zöldség

Ezek lehetnek a vegán étrend előnyei

Sokan tartanak attól, hogy vegán étrendre váltsanak, mert úgy gondolják, hogy ezzel a táplálkozással nem juttatnak elegendő tápanyagot a szervezetükbe. Ez azonban nem így van, hiszen a növényi alapú étrend közben is be tudjuk vinni a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat, rostokat és fehérjéket a szervezetünkbe. Tény, hogy tudatosabban, megfontoltabban kell vásárolnunk és étkeznünk.

Telített zsírsav

A tejtermékekben és a húsokban igen nagy mennyiségben vannak jelen telített zsírsavak. Ha ezeket csökkentett üzemmódban juttatjuk be a szervezetünkbe, azzal nem feltétlenül ártunk az egészségünknek, a szív- és érrendszerünk még meg is hálálhatja.

Magnézium

A magnézium a kalcium felszívódását segítő vitamin, amelynek jelentőségét gyakran alácsbecsülik a táplálkozástudományban. A magvak és a sötét leveles zöldségek kiválóan szolgálnak a magnéziumforrás tekintetében.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Depositphotos