Egyéb kategória

Mit tanulhattok az amerikai klímajelentésből?

Kiadták a hivatalos amerikai klímajelentést, mely igen negatív jövőképet mutat a bolygó és az emberiség helyzetére nézve. Bár a helyzet vészjóslónak tűnhet, ne felejtsétek el, hogy cselekedjetek még ma. Minden kisebb, a környezet érdekében tett cselekvés számít.

vous - 2018.11.29.
Mit tanulhattok az amerikai klímajelentésből?

A Mind Bodygreen számolt be arról, hogy az amerikai tudósok az elmúlt héten kiadták a negyedik nemzeti éghajlat-értékelést, egy részletes jelentést, amely felvázolja a bolygó jelenlegi állapotát és jövőjét. Az eredmények, amelyek részletesen leírják, hogy mit várhatunk az elkövetkező években, ijesztőek. Az 1600 oldalas jelentés nem tartalmaz jó híreket a bolygó jövőjére nézve. Még több olyan szélsőséges időjárási következmény várható, mint a kaliforniai tűzvész, az éghajlatváltozással kapcsolatos betegségek, a szennyezés súlyosbodása, és még sorolhatnánk.

A globális felmelegedés tényleges költsége a jelentés egyik legnagyobb és leginkább aggasztó vívmánya.

Tehát az, hogy milyen súlyos hatással lesz az éghajlatváltozás a gazdaságra. A kutatók szerint az éghajlatváltozás az amerikai gazdaságban 2100-ig nagyobb károkat okoz, mint a mai nagy recesszió. Ez nem csak a mezőgazdaságot érinti, hanem minden nagyobb iparágat, köztük a turizmust is.

Az értékelést az Egyesült Államok Globális Változások Kutatási Programja írta, amely több tucat szövetségi ügynökséggel és 300 tudóssal működik együtt – olyan helyekről, mint a NASA és az EPA.

Mindannyian jól tudjátok, a jelenlegi helyzetről és a környezet jövőjéről szóló hírek nyomasztóak lehetnek, aggodalomra okot adóak és nehezen elfogadhatóak.

A hírek talán reménytelenséget sugároznak, de vannak olyan tevékenységek, amelyeket már ma bevezethettek.

  • Támogassátok a környezetvédelmi szervezeteket
  • Vezessétek be otthonotokban, munkahelyeteken a műanyagmentességet
  • Csökkentsétek a húsfogyasztást, növeljétek a növényi élelmiszerek fogyasztását

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek