Egyéb kategória

Nézzétek meg, mi történik veletek, ha túl sok időt töltötök a kutyátokkal!

Gerrard Gethings különleges fotósorozata elrabolta a szívünket, és a tiétek is erre a sorsra jut majd, ezt garantáljuk. Do you look like your dog? címmel készített képeket emberekről és kutyáikról. A hasonlóság több mint megdöbbentő.

vous - 2018.12.01.
Nézzétek meg, mi történik veletek, ha túl sok időt töltötök a kutyátokkal!

Léteznek olyan emberek, akik rajonganak a kutyákért, mások elvannak velük, többen közömbösek, és bizony vannak olyanok is, akik nem szeretik őket. A kutyák azonban évezredek óta egytől egyig rajonganak az emberért. Genetikailag arra vannak kódolva, hogy az emberhez kapcsolódjanak, kötődjenek, akkor is ha az beléjük túg és rosszul bánik velük. A kutya ilyen. Azok az emberek, akik kötődnek a kutyájukhoz, sokszor megdöbbentően hasonlítanak is hozzájuk.

Objektum doboz

Ismert példa Winston Churchill és kutyája esete: a legendás politikai vezető és Dodo nevű bulldogja – főleg az egykori brit miniszterelnök kései éveiben – különösen hasonlítottak egymásra. Egy tudományos vizsgálat fényt derített arra is, miért alakul ez így. A megfigyelés szerint az ember is szeretné szorosabbra fűzni a szövetséget a kutyával, ezért hasonló fizimiskájú ebet választ eleve.

Gerrard Gethings pont erre a hasonlóságra lett kíváncsi, emiatt kezdett bele a fotósorozatba. A londoni fotós először saját magát és Baxter névre keresztelt border terrierjét fényképezte le. Na, persze ez nem ment ennyire egyszerűen, ahogy írjuk: számtalan kutyakeksz és egyéb kutyacsemege kellett ahhoz, hogy elkészüljön a tökéletes portré, de legalább volt lehetőség a gyakorásra is.

Elnézést, pont úgy néz ki, mint egy pudli. Készíthetek önről egy fotót?

Amint Gerrard eldöntötte, hogy nekikezd a sorozatnak, azonnal elkezdte látni az emberek és kutyáik közötti óriási hasonlóságot. Összesen 50 kutyaportréval és emberi hasonmásaikról készült fotóval lett gazdagabb.

Objektum doboz

A fotós egyébként nemcsak a kutyák nagy rajonggója, valamennyi állatot szereti. Kisgyerekként olyan volt, mint Gerald Durrel: hurcolta haza a különböző állatokat, hogy megfigyelhesse a viselkedésüket. A szobája úgy nézett ki, mint egy mini állatkert – valószínűleg a szülei legnagyobb örömére. Nagy vágya volt, hogy egyszer legyen egy solyma is, de édesanyja megtiltotta neki, hogy ragadozómadarat vigyen haza.

A fotósorozat később továbbfejlődött, és a kutyák mellett sokszor nem az eredeti gazdájuk ül. Gerrard az utcán szólított le embereket, és felkérte őket a fotózásra. Kíváncsiak vagyunk, hányan lepődtek meg az ehhez hasonló mondatokon: Elnézést, pont úgy néz ki, mint egy pudli. Készíthetek önről egy fotót?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek