Falatnyi selymes és nagyon csokis boldogság a trüffelgolyó, amit házilag is nagyon egyszerűen elkészíthetünk, akár mentesen, vegán változatban is, mindössze 3 alapanyaggal. Ünnepi és kényeztető finomság, ami akár gasztroajándéknak is tökéletes csinos dobozba vagy celofántasakba zárva.
Itt a december, kezdődik az advent és a karácsonyi készülődés, az év végi finomságok tervezésének és készítésének időszaka, és érdemes időben ráhangolódni és nekikezdeni, mert ha minden a végére marad, akkor csak bosszankodunk. Arra gondoltunk, hogy mostantól egyszerű, kezdők számára is könnyen kivitelezhető gasztroajándék-ötleteket mutatunk, ami segítség lehet az ünnepi készülődésben – elsőként pedig a mennyei és pofonegyszerű trüffelgolyóra esett a választás.
A klasszikus receptúra szerint a trüffel tejszínnel és vajjal gazdagított csokoládébonbon, ami magas kakaótartalmú csokival készül,
ám ebben a változatban vegán és mentes, étcsokoládé és kókuszkrém kell hozzá, illetve a hempergetéshez némi kakaópor.
Ez természetes az alap, ami rengeteg módon ízesíthető és variálható, nyugodtan be lehet vetni fantáziát és kreativitást! Megbolondíthatjuk a kis csokibonbonokat csilivel, őrölt gyömbérrel, fahéjjal, adhatunk hozzá reszelt narancshéjat, valamilyen likőrt vagy rumot, esetleg kávét, de akár aprított mogyoróval, mandulával, kókuszreszelékkel is gazdagíthatjuk, sőt a hempergetéshez is használhatjuk ez utóbbiakat. Rengeteg lehetőséget rejt, elronthatatlan és isteni!
