Egyéb kategória

Így készíthettek hulladékból karácsonyi kincseket

Biztos sokszor hallottátok már, hogy ami valakinek szemét, az másnak kincs. Rengeteg olyan apróság található meg az otthonotokban, amit nem érdemes egyből kidobnotok, inkább őrizzétek meg ezeket, és készítsetek belőlük karácsonyi dekorációt. Ilyen például a papír pohár, a tejes doboz, a dugók.

vous - 2018.12.02.
Így készíthettek hulladékból karácsonyi kincseket

A Good Housekeeping számos kreatív dekorációs ötletet gyűjtött össze, hogy a szemétre szánt holmikból csodás ünnepi koszorút és díszeket alkothassatok.

Mindezzel sokat spórolhattok, előhozhatjátok kreatív éneteket, és az újrahasznosítással a környezetet is véditek.

  • Boros dugók: ragasszátok sorba őket, hogy egy szép ünnepi koszorút kapjatok belőlük, amit dekorálhattok még kicsi gömbökkel, magyalággal, szalaggal.
  • Papír poharak: a papír poharakat kidíszíthetitek, töltsétek meg mohával, és szúrjatok bele gyertyát.
  • Festékes minták: ha festettetek, és megmaradtak a falszín választó festékminták, vágjatok ki belőlük kicsi levélformákat. Ezeket ragasztópisztollyal ragasszátok sűrűn egymásra úgy, hogy egy kört alkossanak. És kész is a színes levélkoszorú.
  • Elektromos teamécses: a világító mécses lehet a hóember feje, ragasszatok rá papírból fekete kalapot, filccel rajzoljatok rá szemet és szájat, és a sárgán világító „láng” lesz az orra. Ragasszatok rá akasztót, és karácsonyi dekoráció lesz belőle.
  • Tejes dobozok: mossátok ki, majd vonjátok be barna krepp papírral. Ragasszatok, rajzoljatok rá ablakot, ajtót, karácsonyi díszítést, és kész is a papír mézeskalácsház.
  • Borosüvegek: fessétek át őket fehérre, írjatok rájuk ünnepi üzeneteket, és használjátok vázának.
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek