Egyéb kategória

Ezek a legjobb probiotikumokban gazdag élelmiszerek a fogyókúrátokhoz

Bizonyos hasznos kis baktériumok, a probiotikumok, melyek elsősorban erjesztett ételekben találhatók, segítenek az emésztőrendszeretek és az immunrendszeretek javításában, valamint a testsúlycsökkentésben is. Építsetek be probiotikumokban gazdag élelmiszereket a fogyókúrás étrendetekbe.

vous - 2018.12.02.
Ezek a legjobb probiotikumokban gazdag élelmiszerek a fogyókúrátokhoz

A probiotikumok élő mikroorganizmusok, melyek megtalálhatóak az emberi szervezetben. Olyan anyagok, amelyek ösztönzik a baktériumok növekedését, különösen hasznos baktériumokat, amelyek segítenek a bélrendszeri egyensúly fenntartásában. A testben lévő jó baktériumok egészséges egyensúlya segíthet a testsúly szabályozásában és számos egészségügyi probléma elhárításában – írja a Mind Bodygreen.

A probiotikumokkal kapcsolatos legtöbb tanulmány az emésztőrendszerre és az immunrendszerre gyakorolt pozitív hatásra koncentrál. Egy 2013-as kutatás szerint azonban a fogyás elősegítésében is szerepelt játszik.

A legjobb módszer arra, hogy több probiotikumot juttassatok be a szervezetetekbe, ha élelmiszereken keresztül teszitek, így más hasznos tápanyagokhoz is hozzájuthattok.

Íme néhány módja annak, hogy probiotikumokat kapjatok az élelmiszerekből:

  • Fogyasszatok több joghurtot és kefirt
  • Savanyúkáposzta féléket
  • Erjesztett sajtokat
  • És tegyetek almaecetet a salátátokra.

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek