Gyors limoncello, ami egy nap alatt elkészül

Gyors limoncello, ami egy nap alatt elkészül

A limoncello az olaszok egyik legnépszerűbb édes alkoholos itala, valószerűtlenül sárga, szinte világít, pedig teljesen természetes, a citrom héjábóloldja ki a színanyagot a szesz. Isteni finom felnőtt ital, ünnepi koccintanivaló, és gasztroajándéknak is tökéletes.

Az olasz szigetek - Szicília, Capri és Szardínia -, valamint Nápoly környékének jellegzetes likőrkülönlegessége a limoncello, amit általában az étkezés végén és jól behűtve fogyasztanak, hogy segítse az emésztést, de egyébként aperitívként is remek. Házilag is egyszerűen elkészíthető, az egyetlen gond vele, hogy viszonylag hosszan, legalább 3 hétig kell érlelni, hogy az ízek, illatok és a gyönyörű szín kioldódjon a citromhéjból - kivéve ezzel a gyorsított technikával, amivel egy nap alatt kész a mesés itóka.

A gyors limoncellónak az a titka, hogy a vékonyan meghámozott és alkohollal felöntött citromhéjat lezárva jó meleg vízbe kell tenni, a melegnek köszönhetően az aromaanyagok gyorsabban kioldódnak a citromhéjból, mint szobahőmérsékleten. Mindenképpen érdemes kezeletlen vagy bio citromot használni a likőrhöz, alkoholként pedig a legegyszerűbben beszerezhető tömény a vodka, bár az eredeti 96 fokos tisztaszesszel készül hagyományosan, de vodkával is tökéletesen működik, és isteni finom a végeremény!

A receptet és a hozzávalókat ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos