Egyéb kategória

Meglepően gyakori ez a furcsa név

Egészen néhány napal ezelőttig nem gondoltuk, hogy valakit Abcde-nek is hívhatnak. Azt pedig még mindig nem értjük, miért nevezi így valaki a kislányát.

vous - 2018.12.03.
Meglepően gyakori ez a furcsa név

Furcsa keresztnevekből nincs hiány a föld kerekén, de az embert bármikor érheti újabb meglepetés ezen a téren. Mindenesetre néhány héttel ezelőtt nagy botrányt kerekedett, amikor a kaliforniai John Wayne repülőtér egyik biztonsági őre az ellenőrzés során kinevette egy 5 éves kislány nevét. A gyermeket nem másként nevezték el, mint Abcde. Az amerikai Southwest Airlines bocsánatot kért az incidensért, de a történet tovább gyűrűzött a közösségi médiában, és sokan nem éppen szimpátiájukat fejezték ki a család iránt, aki ezt a nem túl kedves nevet adta gyermekének.

Objektum doboz

Mielőtt azonban azt hinnénk, ők az egyetlen, hóbortos família, nézzük meg a statisztikákat. Ezek szerint ugyanis az Egyesült Államokban közel 400 lányt, illetve nőt hívnak így. Az Abcde név először 1990-ben lépett be a szövetségi nyilvántartásba, amikor öt újszülött lányt is így neveztek el, a név népszerűsége 2009-ben tetőzött, amikor nem kevesebb, mint 39-en kapták ezt a nevet. Továbbra is értetlenséggel állunk a jelenség előtt.
 

Ajánlott cikkek