Amerikában nagy kedvenc a serpenyőben sütött süti, aminek jellegzetessége, hogy nagyon egyszerű kevert tésztával készül, és többnyire még langyosan fogyasztják. Eredetileg a tésztát ebben az egy serpenyőben állították össze és sütötték meg, de egyszerűbben és nagyobb biztonsággal készülhet a süti a klasszikus módszerrel, legfeljebb kicsit többet kell mosogatni. De egy csokis sütinél ezt ki nem vállalja be?
A serpenyős desszertek népszerűsége az úgynevezett serpenyős óriás csokis keksz, a skillet cookie megjelenésével kezdődött. Ennek a nagyon vajas tésztája valóban egyszerűen és gyorsan összeállítható egy vastagfalú vasserpenyőben, amit ezután egy az egyben meg is sütöttek, kiporciózás nélkül, ITTtaláltok hozzá videós receptet, ám a serpenyőzés itt nem állt meg: beindította az édesszájú konyhatündérek fantáziáját, és ma már rengeteg változata van.
Ilyen ez a nagyon csokis, a brownie-hoz hasonló sütemény is, amiben nincs vaj, tejszínnel és nem kevés csokoládéval készül, szuperegyszerű és gyors, és igazából nincs jelentősége, miben sütjük, szóval ezért nem érdemes vasserpenyőt beszerezni - ami amúgy nagyon praktikus és jól használható, örök darab amúgy -, viszont ezt a csokibomba receptet nem szabad kihagyni, mert isteni!
Nagyon csokis kevert süti - serpenyősen vagy nem
Hozzávalók:
- 12,5 dkg liszt
- 15 dkg étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 1,25 dl tejszín
- 3 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- csipet só
- csokicsepp és dió a tetejére
Az elkészítését nézzétek meg ITT!
