Serpenyős csokis süti, az új amerikai kedvenc

Serpenyős csokis süti, az új amerikai kedvenc

Amerikában nagy kedvenc a serpenyőben sütött süti, aminek jellegzetessége, hogy nagyon egyszerű kevert tésztával készül, és többnyire még langyosan fogyasztják. Eredetileg a tésztát ebben az egy serpenyőben állították össze és sütötték meg, de egyszerűbben és nagyobb biztonsággal készülhet a süti a klasszikus módszerrel, legfeljebb kicsit többet kell mosogatni. De egy csokis sütinél ezt ki nem vállalja be?

A serpenyős desszertek népszerűsége az úgynevezett serpenyős óriás csokis keksz, a skillet cookie megjelenésével kezdődött. Ennek a nagyon vajas tésztája valóban egyszerűen és gyorsan összeállítható egy vastagfalú vasserpenyőben, amit ezután egy az egyben meg is sütöttek, kiporciózás nélkül, ITTtaláltok hozzá videós receptet, ám a serpenyőzés itt nem állt meg: beindította az édesszájú konyhatündérek fantáziáját, és ma már rengeteg változata van.

Ilyen ez a nagyon csokis, a brownie-hoz hasonló sütemény is, amiben nincs vaj, tejszínnel és nem kevés csokoládéval készül, szuperegyszerű és gyors, és igazából nincs jelentősége, miben sütjük, szóval ezért nem érdemes vasserpenyőt beszerezni - ami amúgy nagyon praktikus és jól használható, örök darab amúgy -, viszont ezt a csokibomba receptet nem szabad kihagyni, mert isteni!

Nagyon csokis kevert süti - serpenyősen vagy nem

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg liszt
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 1,25 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • csokicsepp és dió a tetejére

Az elkészítését nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos