Langalló házilag - kiadós kenyérlángos krumplisan

Langalló házilag

Vásárok és fesztiválok népszerű étele a langalló - vagy töki pompos, kenyérlángos, ki hogy nevezi -, amit többnyire horror áron kínálnak, pedig valójában egy nagyon egyszerű és kiadós étel, otthon töredékéből kihozzuk, és még elkészíteni sem bonyolult!

Magyar pizzának is szokták nevezni ezt a jóféle lepényt, és bár igaz, hogy sok hasonlóság van a pizza és a kenyérlángos között, a különbség az, hogy ez utóbbi krumplival készül, amitől puhább és kicsit sűrűbb a kelt tészta. Valamikor régen kenyérsütés napján készítették, a kenyértésztából lecsípett darabot kinyújtva, ezzel-azzal megpakolva és megsütve így meg is volt az aznapi praktikus és gyors ebéd.

A langalló szuper étel vendégvárónak, baráti borozgatáshoz vagy kiadós családi vacsorának akár, a tésztája könnyen összeállítható, és akár előre is elkészíthető, a hűtőbe téve elvan 1-2 napot, még finomabb is, ha van ideje szép lassan kelni. A feltét bármi lehet, amit csak szeretünk - szalonna, kolbász, juhtúró, hagyma, sajt, paprika vagy paradicsom -, mindenesetre a fokhagymás-tejfölös alappal ne spóroljunk, mert ez adja a lelkét!

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos