Nagyon csokis gofri könnyű tésztával, illatosan

Nagyon csokis gofri könnyű tésztával, illatosan

Fűszeres és illatos, nagyon csokis és mégis könnyű ez a gofri, ami bármilyen süteménnyel bátran felveszi a versenyt. Puha, légiesen könnyű, olvasztott csoki és kakaópor is van a tésztájában, uzsonnára vagy desszertnek is tökéletes, a maradék pedig másnap reggelire kenyérpirítóban felfrissíthető.

A gofri mindig sikert arat, mégis ritkán vesszük elő a sütőt, és állunk neki, pedig nem bonyolult elkészíteni. Ez a csokis változat nem sima kevert tésztával készül, hanem felvert tojáshab lazítja, ettől - és egy kis sütőportól - pillekönnyű és puha, önmagában, minden nélkül is elképesztően finom.

Az ünnepekre hangolódva fűszerként most egy kis mézeskalács-fűszerkeverék került bele, a csokival együtt nagyon telt, gazdag ízt ad neki, de ezt elhagyva pici fahéjjal, vaníliával is készíthetjük - nem fog csalódást okozni!

Nagyon csokis gofri

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só

Az elkészítését nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos