Ünnepi májpástétom egyszerűen és olcsón, házilag

Ünnepi májpástétom egyszerűen és olcsón, házilag

Az év végi vendégeskedős, partikkal tarkított időszakának sikerdarabja lehet egy kicsit különlegesebb, házi készítésű májpástétom. És nem, nem kell libamájból készíteni - kellő fűszerezéssel a kimondottan pénztárcabarát csirkemáj is tökéletes, ráadásul egyáltalán nem nagy vállalkozás az elkészítése - pofonegyszerű és gyors - és ínyenceknek még ajándékba is adhatjuk!

Hogy miért jó a májpástétom? Például azért, mert a céges vagy baráti buliba könnyedén elvihetjük csatos üvegben. Mert ha mi magunk várunk vendégeket, akkor egy kis pirítóssal, brióssal, kaláccsal kínálva tökéletes falatka. Mert előre elkészíthető, és ha a tetejét vékony zsírréteggel lezárjuk, akkor hetekig bármikor előkapható a hűtőből. Mert csinosan csomagolva, esetleg egy üveg hagymalekvár társaságában tökéletes gasztroajándék.

És mert kiadós, gyors, selymes, zamatos, abbahagyhatatlanul finom.

Ez a változat nagyon egyszerű, a fűszerezésnek köszönhetően ünnepibb és nagyon krémes – alma, fehérbor és rozmaring ízesíti, az egész összepárolva, majd egy kis zsírral selymesre turmixolva őrülten finom ízkombinációt alkot, gyakorlatilag abbahagyhatatlan. Aki nem szeretne zsírt használni, helyettesítheti vajjal is, vagy a rozmaring helyett kicsit kevésbé karakteres kakukkfűvel iskészítheti, azzal is mennyei!

Ünnepi májpástétom almával és fehérborral recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos