vilagur-bolygo-univerzum-csillag

Elképesztő véletlenek, amelyekre nincs magyarázat

Ha az ember nem tud valamit megmagyarázni, akkor kezdi el emlegetni a sorsot, a szerencsét, vagy végső esetben a véletleneket.

Számtalan furcsa történettel találkozhatunk, melyek előtt ledöbbenve, értetlenül állunk. Összeszedtünk néhány érdekes egybeesést, melyek minket is ledöbbentettek. Ha valaki esetleg logikus magyarázattal tud szolgálni, azok elméleteit szívesen fogadjuk.

A Hoover-gát átka

Arizona és Nevada állam határán a képeslapokon is gyakran szereplő nagy teljesítményű vízerőmű építése közben 112 ember vesztette életét 1922-ben. J. G. Tierney volt az első áldozat december 20-án. Majd 13 évvel később, 1935. december 20-án Patrick Tierney volt az utolsó. A sors fintora, hogy a gátépítés munkálatainak első és utolsó áldozata apa és fia voltak.

A reinkarnáció csodája

1988 különleges évnek számít az autók és a foci szerelmeseinek. Ebben az évben hunyt el Enzo Ferrari, az ismert autógyár alapítója, majd alig egy hónappal később megszületett Mesut Özil, a német válogatott egyik klasszisa. Ebben a két esetben talán elsőre nincs semmi különös, de érdemes a két férfi fényképét egymás mellé tenni. A hasonlóság már-már ijesztő, van, aki úgy gondolja, hogy Ferrari reinkarnálódott Özilben.

Elveszett ikertestvér?

I. Umberto olasz király 1900. július 28-án ellátogatott egy kis étterembe. Amikor a tulajdonos felvette a király rendelését, megdöbbenten tapasztalták a köztük lévő hasonlóságot. Majd elkezdtek beszélgetni és egyre több furcsaság derült ki. Mindkettőjük neve Umberto volt, mindketten 1844. március 14-én születtek. Ugyanazon a napon nősültek meg, és mindkét feleség neve Margherita volt. Az éttermet azon a napon nyitották, amikor a királyt megkoronázták. Másnap a király megtudta, hogy az étteremtulajdonost lelőtték egy rejtélyes lövöldözésben. Amikor a király részvétet nyilvánított, egy merénylő vele is végzett.

Olvassátok tovább a cikket!