Világ

Elképesztő véletlenek, amelyekre nincs magyarázat

Ha az ember nem tud valamit megmagyarázni, akkor kezdi el emlegetni a sorsot, a szerencsét, vagy végső esetben a véletleneket.

vous - 2023.09.25.
Elképesztő véletlenek, amelyekre nincs magyarázat

Számtalan furcsa történettel találkozhatunk, melyek előtt ledöbbenve, értetlenül állunk. Összeszedtünk néhány érdekes egybeesést, melyek minket is ledöbbentettek. Ha valaki esetleg logikus magyarázattal tud szolgálni, azok elméleteit szívesen fogadjuk.

A Hoover-gát átka

Arizona és Nevada állam határán a képeslapokon is gyakran szereplő nagy teljesítményű vízerőmű építése közben 112 ember vesztette életét 1922-ben. J. G. Tierney volt az első áldozat december 20-án. Majd 13 évvel később, 1935. december 20-án Patrick Tierney volt az utolsó. A sors fintora, hogy a gátépítés munkálatainak első és utolsó áldozata apa és fia voltak.

Forrás: Canva

A reinkarnáció csodája

1988 különleges évnek számít az autók és a foci szerelmeseinek. Ebben az évben hunyt el Enzo Ferrari, az ismert autógyár alapítója, majd alig egy hónappal később megszületett Mesut Özil, a német válogatott egyik klasszisa. Ebben a két esetben talán elsőre nincs semmi különös, de érdemes a két férfi fényképét egymás mellé tenni. A hasonlóság már-már ijesztő, van, aki úgy gondolja, hogy Ferrari reinkarnálódott Özilben.

Elveszett ikertestvér?

I. Umberto olasz király 1900. július 28-án ellátogatott egy kis étterembe. Amikor a tulajdonos felvette a király rendelését, megdöbbenten tapasztalták a köztük lévő hasonlóságot. Majd elkezdtek beszélgetni és egyre több furcsaság derült ki. Mindkettőjük neve Umberto volt, mindketten 1844. március 14-én születtek. Ugyanazon a napon nősültek meg, és mindkét feleség neve Margherita volt. Az éttermet azon a napon nyitották, amikor a királyt megkoronázták. Másnap a király megtudta, hogy az étteremtulajdonost lelőtték egy rejtélyes lövöldözésben. Amikor a király részvétet nyilvánított, egy merénylő vele is végzett.

Életmentő késések

Egy nebraskai templom kórusának a tagjai összegyűltek minden szerdán este 19:20-kor, hogy próbáljanak. 1950. március 1-jén, ami szintén egy szerdai nap volt, este 19:20-kor a templom felrobbant egy gázszivárgás miatt. Hihetetlen módon senki sem sérült meg, ugyanis aznap a kórus minden tagja késésben volt, így nem értek oda a szokott időben.

Megjósolták a Titanic katasztrófáját?

14 évvel a tragikus esemény előtt Morgan Robertson megjelentette Értelmetlenség című regényét. Az 1898-as műben elsüllyedt egy hajó, mely a Titán nevet viselte. A fantázia és a valóság között a kapocs, hogy mindkét hajót elsüllyeszthetetlennek hitték, hasonló volt a technikai felépítésük, egyiken sem volt elegendő mentőcsónak, és mindkettő vesztét egy jéghegy okozta az Atlanti-óceánon.

A könyv, amely hazatalált

Anne Parrish amerikai író egy párizsi könyvesboltban kutatott különleges gyöngyszemek után, amikor kezébe akadt egy könyv Dér Jankó történeteiről. Nagy volt az öröm, hiszen elmesélte a férjének, hogy gyermekként imádta ezeket a történeteket. A férj kivette a kezéből a könyvet, bele akart lapozni, majd az első oldalon meglepetés várta. Bele volt írva Anne neve és a szülői ház címe. Ez az övé volt, és évekkel később a könyv visszatalált hozzá egy másik országban, egy másik kontinensen.

A Halley-üstökös és Mark Twain története

Mark Twain 1835-ben született, pont akkor, amikor jól látható volt az üstökös. 1909-ben azt nyilatkozta, hogy úgy gondolja, amikor legközelebb megjelenik a Halley-üstökös, az ő élete akkor fog véget érni. A jóslata beigazolódott. 1910-ben, amikor az üstökös újra láthatóvá vált a Föld körül, másnap Twain távozott az élők sorából.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.