Illatos csokikenyér egyszerűen, mandulával és meggyel

Illatos csokikenyér egyszerűen, mandulával és meggyel

Puha, könnyű és illatos ez a süti, nagyon csokis, annak ellenére, hogy nem kerül bele sok csokoládé - helyette vaj és kakaópor teszi tökéletesen csokissá, egy kis darált mandula pedig még puhábbá és szaftosabbá.

Igazi kényeztető desszert ez a csokikenyér, kenyérformában készül, gyorsan és egyszerűen összeállítható, hosszan friss marad, és a formában könnyedén szállítható céges bulira, vendégségbe, piknikre. Az alaptészta nagyon jól variálható magokkal, aszalt vagy friss gyümölccsel - most maréknyi fagyasztott meggy került bele, ami nagyon jól passzol a csokihoz, fanyarsága, frissessége remekül ellenpontozza a csokis süti telt ízeit.

Ha ünnepibb alkalomra szánjuk, készíthetünk a tetejére csokimázat, de nagyon finom úgy is, ha a sütés előtt meghintjük egy kis mandulával, cukorral és fahéjjal, ami ropogósra és illatosra sül a tetején... Mennyei! :)

Mandulás-meggyes csokikenyér

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • kevés őrölt fahéj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • maréknyi fagyasztott vagy cukorban eltett meggy
  • mandula a tetejére

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos