pár-kapcsolat-vita

Tanuljátok meg kezelni a konfliktusokat a kiegyensúlyozott párkapcsolat érdekében

Az, hogy hogyan vitatkoztok párotokkal ugyanolyan fontos, mint az, hogyan szeretitek egymást. A vita az egyik leginkább jövendőmondó tényező a kapcsolatokban. A konfliktushelyzetek kezeléséhez azonban érdemes néhány dolgot elsajátítanotok.

Sok különböző személyiség, sok különböző hangulat, érzelmi világ és gondolkodásmód létezik. Sok pár ráadásul úgy gondolja, hogy ha szeretik egymást, sosem vitatkoznak, így az első nagyobb vita esetén kétségbeesnek.

A problémáknak gyakran az az oka, hogy a párok nem tudják, hogyan kommunikáljanak anélkül, hogy kárt okoznának egymásnak – vallja a Mind Bodygreen által megkérdezett párkapcsolati szakértő és pszichoterapeuta, Stan Tatkin.

A konfliktus és a vita normális velejárója egy kapcsolatnak, ezért fontos, hogy megtanuljátok, hogyan kezeljétek ezeket a helyzeteket.

  • Az első szabály, hogy a partneretekről és önmagatokról is gondoskodjatok egy időben, hogy ez kölcsönös segítséghez, megkönnyebbüléshez vezessen.
  • Ha mindketten stresszes helyzetben vagytok, és vitáztok, próbáljátok meg minél rövidebbre fogni.
  • Soha ne vitatkozzatok chaten, emailen, telefonon keresztül. Vita közben fontos a szemkontaktus, és az érintés, hogy lenyugodjatok.
  • Ha vitatkoztok, csak egy dologról vitatkozzatok, ne térjetek el a tárgytól, amíg meg nem beszélitek a problémát.
Forrás:
iStock