Sült ananász karamellel és pirított mogyoróval

Sült ananász karamellel

A téli nem túl gazdag gyümölcskínálat egyik üdítő, kicsit ünnepibb darabja az ananász, amit ma már szinte minden zöldségesnél és a hiperek-szuperek kínálatában is megtalálunk, és sokszor egész jó áron. Megpucolva, magában vagy turmixba téve is mennyei, ha jó érett, de pazar desszertet is készíthetünk belőle, méghozzá percek alatt és pofonegyszerűen.

Illatos, zamatos, lédús gyümölcs az ananász, sütve pedig maga a csoda, ahogy egy kicsit megpirul és koncentrálódnak benne az ízek. Önmagában vagy egy kis vaníliás joghurttal meglocsolva egészséges és alakbarát desszert, de házi karamellel és pirított mogyoróval felturbózva egészen ünnepi és elegáns finomsággá válik.

Igazi villámdesszert, amivel egy kis nyarat és napfényt varázsolhatunk a szürke és szomorkás, hűvös téli napokba, ráadásul tényleg pofonegyszerűen. Az alábbi receptben a karamell egy kicsit sós változatban készül, az ananászt pedig egy kis lime-lé teszi pikánsabbá, mindehhez jön a roppanós mogyoró - próbáljátok ki, mesés ízkombináció!

Sült ananász karamellel és pirított mogyoróval

Hozzávalók:

  • 1 ananász
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • jó csipet só
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 lime
  • 5 dkg sótlan pörkölt földimogyoró

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos