Egyéb kategória

Esküvői trendek 2019-re, amelyekre azonnal igent mondunk

Most ugyan még a nagy karácsonyi lánykérések előtt állunk, de sokan már most tudják, hogy 2019 kimondják egymásnak a boldogító igent. Természetesen nem mindegy, hogy ezt hogyan és milyen körülmények között teszik. Összegyűjtöttünk néhány trendet, amelyek meghatározzák a jövő évet – és vannak közöttük olyanok is, amelyek reményeink szerint sosem mennek ki a divatból.

vous - 2018.12.08.
Esküvői trendek 2019-re, amelyekre azonnal igent mondunk

1. A természet színei

Összességében elmondható, hogy a természet közelsége hatja majd át a trendeket. Kinti és a benti terek szinte összefolynak, a határok elmosódnak, a természet részeivé válunk – legalábbis az esküvői enteriőrök ezt a hatást szeretnék elérni. A színek is ennek megfelelően a hétköznapi fűzöldtől az ünnepi smaragdzöldig terjednek, emellett a pezsgőszín vagy a borvörös lesznek 2019 kedvencei.

Objektum doboz

2. Dáliát mindenhova!

Ha az elmúlt évek a boglárka bűvöletében teltek, akkor 2019-ben ideje átszoknunk a dáliára. Az őszirózsafélék családjába tartozó virágos növény az itthoni kertekben sem ismeretlen. Változatos a színe és a formája, így minden menyasszony megtalálhatja a kedvére valót – már ha a trendek befolyásolják a döntését.

3. Fotó, videó, videó drónnal

Ha eddig csak esküvői fotóson és videóson gondolkodtatok, akkor érdemes egy szinttel feljebb lépnetek: ma már a drónfelvételek is alapkövetelménynek számítanak az esküvői szolgáltatások során. A drónnal készült lélegzetelállító felvételekről ne mondjatok le, imádni fogjátok őket.

Objektum doboz

4. Színesedő vőlegények

Általában a nagy napon a menyasszony kerül a fókuszba, azonban a trendek szerint egyre hangsúlyosabbá válik a vőlegények viselete is: újfajta szabásvonalak, színek – kékek, zöldek, barnák – mintás nyakkendők, díszzsebkendők, vicces zoknik tesznek pontot az i-re.

Nekünk bejön ez a trend, örülünk, hogy a vőlegények jobban látszódnak majd.

5. Tiarák

Hol előkerülnek, hol eltűnnek egy időre, de a tiarák mindig is az esküvők hercegnői lesznek. 2019 a tiarás menyasszonyok éve lesz, ha tehetitek válasszatok magyar készítőtől mesés munkákat, és viseljétek az esküvőtök után is a fejdíszt!

Objektum doboz

6. Minitányérok, miniadagokkal

De annál nagyobb választékkal. Az új trendek szerint legyen inkább több fogás, de együnk belőlük kevesebbet – úgymond csipegessünk a finomabbnál finomabb falatok közül. A trendeket szerintünk nem Magyarországon írják, de azért egy próbát tehettek ezzel is.

7. Sötét, de nem baljós hangulat

Besüppedős hangulat, mély színek, drámai drapériák adják meg az alaphangulatot, amely ennek ellenére egy pillanatra sem baljós. Inkább felülemelkedik a hétköznapokon. Mi imádjuk!

Objektum doboz

8. Ezüst és króm

Ha 2019-ben fontosak a fémfelületek, akkor felejtsétek el az aranyat vagy a rózsaaranyat. Visszatér az ezüst és óriási szerepet kap a króm.

9. Klasszikus menyasszonyi ruha

Egyszerű, letisztult, klasszikus. Meghan Markle menyasszonyi ruhája rányomta a bélyegét a trendekre. Azért ti ne hagyjátok magatokat eltéríteni álmaitok ruhájától, de azért azt jegyezzétek meg: a kevesebb több. És érdemes úgy gondolkodni, hogy előre tudjátok, mi lesz a ruhátok sorsa.

Objektum doboz

10. Környezettudatos, műanyagmentes

Évek óta hallani zöld esküvőkről, azonban csak ez elmúlt évek riasztó hírei miatt kezdtek el – szerencsére – sokkal többen odafigyelni arra, hogy vigyázzanak a bolygóra. Ősszel Eugénia hercegnő is műanyagmentes esküvőt szervezett. Ha belegondoltok, az esküvőiparág sem túl környezettudatos jelenleg, de itt is könnyű kiváltani az elemeket tudatosabbra. Apróságnak tűnik ugyan, hogy ne eregessetek lufikat, hanem helyette valamilyen más gesztust találjatok ki, de óriási dolgot tesztek ezzel a környezetért. A keretes írásunk 2017-ben született, de reméljük, találtok néhány inspiráló gondolatot, hogy a nagy napot zöldebbé varázsoljátok.

zöld esküvő

Praktikusabb, természetesebb és sok esetben olcsóbb – Magyar menyasszonyok zöld esküvőjükről meséltek

Ha szimpatizáltok a zöld esküvő ötletével, akkor sem kell egyből méregzöldet terveznetek. A lényeg, hogy törekedjetek arra, hogy az esküvőtök alatt is óvjátok a környezetet. A dolog nem lehetetlen: magyar menyasszonyoktól kaptam szuper tippeket. Ha pedig még több segítségre van szükségetek, akkor ma már itthon is találtok olyan esküvőszervezőt, aki kifejezetten a zöld eseményekre specializálódott. Folytatás >>>

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.