Kekszes-sajtos fenyő, a jópofa karácsonyi partifalat

Kekszes-sajtos fenyő, a jópofa karácsonyi partifalat

A karácsonyi készülődés sok fejtörést okoz, az ajándékok, a bevásárlás, a szervezés, a menü, és akkor még jönnek a céges és baráti koccintós ünneplések, így mindig jól jön, ha van néhány frappánsan egyszerű, jópofa ötlet falatkára vagy vendégvárónak. 

De van ilyen? A válasz határozott igen! Főzés, sütés, macera nélkül is villámgyorsan készíthetünk olyat, amit mindenki szeret, hipp-hopp el fog fogyni, nem szokványos, és igazán ünnepi hangulata van – legalábbis ez a zöldfűszeres sajtgolyó ilyen. Szuper partifalat karácsonyi bulira, de akár családi körben is bevethető előételnek – a fűszerezése pedig ízlés szerint alakítható.

A kis karácsonyi fenyőink alapja ricotta és natúr krémsajt, amit egy kis reszelt parmezán ízesít, simán csak össze kell keverni, a hűtőben picit érlelve az ízei is összesimulnak, és könnyen formázhatóvá válik.

A "zöldítéshez" bármilyen friss zöldfűszer tökéletes, kapor, petrezselyem, bazsalikom, snidling, amit most frissen a legkönnyebben beszerezhetünk, de akár ezek keverékét is használhatjuk - azt válasszuk, amelyiket leginkább szeretjük!

Kekszes-sajtos karácsonyi fenyő recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos