Hot Toddy, az ütős és illatos forró ital

Hot Toddy, az ütős és illatos forró ital

A Hot Toddy egy nálunk kevésbé ismert, de az angolszász országokban nagyon is kedvelt, felnőtteknek való alkoholos forró ital - fűszeres, illatos és nagyon melengető, viszont veszélyes is, mert ütős, így csak okosan, ha valaki kipróbálja!

A Hot Toddy egy citrussal, mézzel, fűszerekkel és whiskyvel készülő forró koktél, egyszerű és nagyon jól átforrósít, és az angolok szerint gyógyító hatása is van influenza, megfázás esetén. Tény és való, hogy a benne lévők külön-külön is hatékonyan segítenek a meghűléses tünetek esetén, de valószínűleg ezt az elképzelést inkább az ital történetének köszönhetjük.

A Hot Toddy ugyanis az indiai gyarmatokon készült először az 1700-as évek végén, és egy bizonyos Robert Bentley Todd orvos receptként írta fel betegeinek a fogyasztását.

Történet ide vagy oda, az biztos, hogy egy nagyon illatos, különlegesebb téli melengető italról van szó, amit néhány ma már egyszerűbb fűszerrel, mint amilyen a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér és a csillagánizs, egy kis citrommal, forró vízzel, mézzel, no és persze lelkével, a whiskey-vel nagyon egyszerűen otthon is elkészíthetünk.

Hot Toddy recept >>>

Forrás:
Depositphotos