blogger édesanya

Egy Instamami felvállalja: így változtatta meg a testét három terhesség

Egy anyának óriási hatása van a gyermekei életére – arra is, milyen kapcsolatban vannak a saját testükkel. Mindegy, hogy épp anyák vagytok, vagy még az anyaság előtt álltok, önmagatok elfogadásában sokat segíthet az Instagram. Csak a jó profilokat kell megtalálni.

A háromgyerekes édesanya, Sarah Nicole ma már tudja, mennyire fontos, hogy szeretettel beszéljen a testéről. Történetét az Instargamon osztotta meg.

Amikor a kisfia először kérdezett rá arra, hogy Sarah-nak vannak-e úszógumijai, a nő meglepődött azon, hogy a gyereke egyáltalán ismeri ezt a szót. A kisfiú elmesélte, hogy a tévében egy anyuka arról panaszkodott, hogy a testére felkúszott plusz kilók, amelyek úszógumiként ölelik körbe a derekát, a gyermeke miatt vannak most ott. A kisfiú attól félt, hogy a születésével kárt okozott az édesanyjának. Sarah számára ebben a pillanatban esett le, mekkora hatással van a gyerekekre az, ahogy a szüleik a testükhöz viszonyulnak.

Objektum doboz

Milyen petyhüdt a bőröm!”

„Milyen hatalmas a hasam, utálom!”, „Kivagyok ezektől a terhességi csíkoktól, sosem múlnak már el!” Ha valaha megfogalmazódtak bennetek ilyen mondatok, semmi baj. Ha kimondtátok ezeket hangosan, akkor sincs semmi vész. Ha a gyerekeitek előtt tettétek, akkor viszont érdemes óvatosabban panaszkodnotok.

Emlékeztek, hogyan beszélt a saját testéről az édesanyátok? Mennyire szerette a hajszínét, a szeplőit, a nevetőráncait, a mellét vagy a fenekét? Mit mondott akkor, amikor felszedett néhány kilót? Milyen állandó jelzőt biggyesztett a hegek, a striák vagy a narancsbőr elé? Az ő mondatai azt is nagyban brfolyásolhatják, hogy hogyan viszonyoltok ti most a saját testetekhez.

Objektum doboz

Teljesen természetes, és mindenki számára világos, hogy nem születhet mindenki Victoria’s Secret modellnek. Éppen ezért ne is várja senki magától, hogy a szülés után 2 hónappal már úgy nézzen ki, mint Candice Swanepoel vagy az idén visszavonuló angyal, Adriana Lima.

Objektum doboz

Sarah Nicole sem volt elégedett a testével szülés után: 45 kilót adott le, de mégsem tudta megszeretni a szülés utáni testét. A kisfia visszajelzése után azonban rájött arra, más üzenetet kell közvetítenie a követői számára. Nemcsak újra szereti a testét, hanem másoknak is segít abban, hogy felfedezzék a szépet abban a testben, amely egy új embernek adott életet.

Még több ilyen üzenetet szeretnénk az Instagramon látni!

Objektum doboz
Objektum doboz
Flóra baba

Őszintén a női testről szülés után

Képzeljétek, anya néha-néha veszi a bátorságot és eltűnik mellőlem. Onnan tudom, hogy valahová készülődik, hogy szopi után odanyom apa kezébe, inkább az ő vállát büfizzem le, ő meg már ott sincs. Olyasmit szokott mondani, hogy intelligens női programra megy. Hát ezt nem tudom, mit jelent. Talán könyvtár? Ha igen, és majd nagy leszek, én is sokat szeretnék oda járni. Mert amikor anya végre hazajön, mindig olyan más. Folytatás >>>