Egyéb kategória

Kólás-szójás csirkeszárny

Elsőre furának tűnhet, hogy kólás páccal készül a csirke, de aki szereti az édes-sós ízpárost, annak jószívvel ajánljuk! Pikáns, ragacsos, a hús finom omlós, pedig a legegyszerűbb páccal készül, ami csak létezik, a kóla mellett ugyanis csak szójaszósz kell hozzá!

vous - 2018.12.10.
Kólás-szójás csirkeszárny

Az édes kóla, pontosabban a benne lévő karamellszirup és a sós szójaszósz zseniális harmóniát alkotnak, ha a keverékükkel pácoljuk, majd ugyanebben sütjük meg a csirkét. Aki szokott mézes pácothasználni, annak biztosan nem okoz csalódást ez a változat sem, aki pedig egy kicsit bizonytalan, az próbálja ki elsőként olcsóbb csirkeszárnnyal – isteni finom, ahogy a páclé nedvességtartalma első, és sűrű, ragacsos mázzá sül a húson, a csirkét pedig porhanyóssá és nagyon ízletessé teszi.

Az alapváltozatba csak kóla és szójaszósz kell, de ízesíthető egy kis csilivel, fokhagymaporral, esetleg némi citromlével is… Ha nincs időnk a pácoláshoz, és gyors megoldás kell, akkor azonnal is készíthetjük, elég jól átveszi a hús az aromákat, csak mindenképpen várjuk meg, hogy a szósz besűrűsödjön! Gyors vacsorának, de partira is tökéletes, kiadós és nagyon finom!

A hozzávalókat és az elkészítést is nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek