Egyéb kategória

Mikrós csipsz ropogósan

A bolti csipszről mindenki tudja, hogy rengeteg felesleges olajat és még több sót tartalmaz, de a ropogós nassolnivalónak mégis nehéz ellenállni. A mikrós változat pofonegyszerű és gyors, jó roppanós - és ízlés szerint bármilyen fűszerrel megbolondíthatjuk.

vous - 2018.12.11.
Mikrós csipsz ropogósan

Nem igényel nagy rákészülést, ha szép krumplink van, még csak hámozni sem kell, 2 csepp olajjal készül, és gyakorlatilag 10 perc alatt kész van a klasszikus kis ropogtatnivaló csemegénk – sokkal egészségesebben és olcsóbban. Ha van egy kis kézi gyalunk vagy olyan robotgépünk, aminek van szeletelő betétje, akkor még sokkal egyszerűbb a dolgunk, késsel egy kis ügyességet követel, hogy jó vékonyra tudjuk felszeletelni a krumplikat, mert ez az egyik titok.

A másik lényeges dolog, hogy a felszeletelt krumplikat meg kell szabadítanunk a lehető legtöbb nedvességtől, ezt egy konyhai papírtörlővel vagy tiszta, nem illatosított konyharuhával könnyedén megtehetjük, ezután kettő csepp olaj, és kétszer 3-4 perc mikró, és már csemegézhetünk is!

Hozzávalók:

  • 3-4 kisebb krumpli
  • 2 csepp olívaolaj
  • csipet só
  • fűszerek ízlés szerint

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek