Egyéb kategória

Duplacsokis piskótatekercs

A piskótatekercs igazi nagymama-féle klasszikus, különösen baracklekvárral töltve, de ünnepi desszertnek is tökéletes, ha felturbózzuk egy kis - vagy sok! - csokival. A piskóta és a töltelék is könnyedén összecsokizható, mint ennél a nagyon puha és krémes változatnál, nagyon kényeztető és abbahagyhatatlan, egy kis díszítéssel az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de céges bulin is biztos sikert arat.

vous - 2018.12.12.
Duplacsokis piskótatekercs

A piskótatekercs igazi nagymama-féle klasszikus, különösen baracklekvárral töltve, de ünnepi desszertnek is tökéletes, ha felturbózzuk egy kis – vagy sok! – csokival. A piskóta és a töltelék is könnyedén összecsokizható, mint ennél a nagyon puha és krémes változatnál, nagyon kényeztető és abbahagyhatatlan, egy kis díszítéssel az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de céges bulin is biztos sikert arat.

A piskótát kakaópor és olvasztott étcsoki, a mascarponés-tejszínes tölteléket fehércsoki ízesíti – szaftos, puha és lágy, de a krémet gazdagíthatjuk is akár egy kókusszal, reszelt narancshéjjal vagy kandírozott naranccsal, meggyel vagy csokidarabokkal. Isteni minden változatban!

Duplacsokis piskótatekercs

Hozzávalók:
A csokis piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé

A fehércsokis-mascarponés töltelékhez:

  • 12,5 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csoki
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

A tetejére:

  • kakaópor vagy 5 dkg fehér csoki

A receptet nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek