Forró, fűszeres levesekkel nem lehet betelni a hűvös és szürke napokon, ez a parmezános paradicsomleves pedig többszörösen is ajándék, mert nemcsak átmelegít, de egy kis nyári hangulatot is hoz mediterrán ízvilágával, nem mellesleg gyors, isteni és pofonegyszerű.
A konzerv hámozott paradicsom az az alapanyag, ami mindig jó, ha van otthon – édes nyári paradicsomból készül, adalékot, tartósítót nem tartalmaz, olcsó és bármikor praktikus segítség, ha egy gyors szószt szeretnénk készíteni – vagy akár egy olaszos paradicsomlevest, mint ez itt ni. Nem a menzáról ismert édes, rántásos, betűtésztás változat, hanem illatos, sűrű és nagyon finom.
Az alapanyagait és a készítését tekintve is nagyon egyszerű, hagyma, fokhagyma és egy kis bazsalikom kell hozzá, illetve tejszín és reszelt parmezán még, ezek adják a selymességét. Maximálisan maceramentes, gyors és igazán jóleső, melengető, mediterrán leveske, amit bármelyik szaladós napon is pikk-pakk összedobhatunk.
Parmezános paradicsomleves
Hozzávalók:
A leves elkészítését nézzétek meg ITT!