Egyéb kategória

Parmezános paradicsomleves

Forró, fűszeres levesekkel nem lehet betelni a hűvös és szürke napokon, ez a parmezános paradicsomleves pedig többszörösen is ajándék, mert nemcsak átmelegít, de egy kis nyári hangulatot is hoz mediterrán ízvilágával, nem mellesleg gyors, isteni és pofonegyszerű.

vous - 2018.12.13.
Parmezános paradicsomleves

A konzerv hámozott paradicsom az az alapanyag, ami mindig jó, ha van otthon – édes nyári paradicsomból készül, adalékot, tartósítót nem tartalmaz, olcsó és bármikor praktikus segítség, ha egy gyors szószt szeretnénk készíteni – vagy akár egy olaszos paradicsomlevest, mint ez itt ni. Nem a menzáról ismert édes, rántásos, betűtésztás változat, hanem illatos, sűrű és nagyon finom.

Az alapanyagait és a készítését tekintve is nagyon egyszerű, hagyma, fokhagyma és egy kis bazsalikom kell hozzá, illetve tejszín és reszelt parmezán még, ezek adják a selymességét. Maximálisan maceramentes, gyors és igazán jóleső, melengető, mediterrán leveske, amit bármelyik szaladós napon is pikk-pakk összedobhatunk.

Parmezános paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom
  • 8 dl alaplé vagy víz + bio leveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán + a tetejére
  • friss vagy szárított bazsalikom ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

A leves elkészítését nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.