Parmezános paradicsomleves, a mediterrán melengető

Parmezános paradicsomleves

Forró, fűszeres levesekkel nem lehet betelni a hűvös és szürke napokon, ez a parmezános paradicsomleves pedig többszörösen is ajándék, mert nemcsak átmelegít, de egy kis nyári hangulatot is hoz mediterrán ízvilágával, nem mellesleg gyors, isteni és pofonegyszerű.

A konzerv hámozott paradicsom az az alapanyag, ami mindig jó, ha van otthon - édes nyári paradicsomból készül, adalékot, tartósítót nem tartalmaz, olcsó és bármikor praktikus segítség, ha egy gyors szószt szeretnénk készíteni - vagy akár egy olaszos paradicsomlevest, mint ez itt ni. Nem a menzáról ismert édes, rántásos, betűtésztás változat, hanem illatos, sűrű és nagyon finom.

Az alapanyagait és a készítését tekintve is nagyon egyszerű, hagyma, fokhagyma és egy kis bazsalikom kell hozzá, illetve tejszín és reszelt parmezán még, ezek adják a selymességét. Maximálisan maceramentes, gyors és igazán jóleső, melengető, mediterrán leveske, amit bármelyik szaladós napon is pikk-pakk összedobhatunk.

Parmezános paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv (400 g) hámozott paradicsom
  • 8 dl alaplé vagy víz + bio leveskocka
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán + a tetejére
  • friss vagy szárított bazsalikom ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

A leves elkészítését nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos