Egyéb kategória

Édesburgonyás tajine

A szürke és hűvös napokon a legjobb egy melengető, fűszeres, szaftos egytálétel, aminek már az illatai melegséggel töltik el az embert. Ez az édesburgonyás-húsos, marokkói recept alapján készült, kis aszalt sárgabarackkal és fűszerekkel megbolondított ragu éppen ilyen, és különlegessége ellenére az elkészítése is nagyon egyszerű.

vous - 2018.12.15.
Édesburgonyás tajine

Aki szereti az édes-sós párosítást és a kicsit egzotikusabb ízvilágot, annak kedvence lesz ez a fantasztikusan fűszeres és nagyon harmonikus, ugyanakkor izgalmas marokkói tajine (ejtsd: tazsin), ami ezúttal édesburgonyával és aszalt sárgabarackkal készült. A tajine egyébként egy gazdag húsos-zöldséges egytálétel, amit leggyakrabban valamilyen aszalt gyümölccsel is kiegészítenek. Rengeteg változata létezik, gyakorlatilag bármilyen zöldség-hús kombinációjával működik, mindig szaftos és fűszeres, és kuszkusszal tálalják.

Ez az édesburgonyás változat nagyon finom és illatos, igazi lélekmelengető fogás hűvös napokra, a hús – ami lehet bárány, borjú, de akár pulyka is – omlósra, a zöldség krémesre fő benne, ráadásul igazán kevés dolgunk van vele, mégis egy különlegesebb fogást tálalhatunk.

Marokkói édesburgonyás ragu

Hozzávalók:

  • 60 dkg bárány- vagy borjúhús, esetleg pulykacomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • 10-12 aszalt sárgabarack
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • fél csokor koriander vagy petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • diónyi vaj
  • só, bors

Az elkészítést ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek