könyv olvasás október ősz

Tudományosan is bebizonyították, az intelligencia vonzóbbá tesz

Biztosan hallottátok már azt a kifejezést, hogy az intelligencia vonzóvá tesz. Nos, ma már erre tudományos bizonyítékot is találtak. Szóval ideje fejlesztenetek az intelligenciátokat az újabb randikhoz.  

Az ausztráliai Nyugat-Sydney Egyetem kutatói körülbelül 600 felnőtt résztvevővel végeztek kísérleteket arra vonatkozóan, hogy az intelligencia vonzóvá tesz-e – írja a Mind Bodygreen. A tanulmány első fele kifejezetten a heteroszexuális emberekre összpontosított, míg a tanulmány második felében a többi szexualitást is teret kapott. A résztvevőknek meg kellett mutatniuk, hogy mennyire kívánatos számukra egy-egy valaki a rövid távú kapcsolathoz és hosszú távú kapcsolathoz az alapján, hogy mennyire intelligens a személy, és fizikailag mennyire vonzó. A kapcsolatok típusától függetlenül a résztvevők mindig nagyobb hangsúlyt fektettek a partnerek egyenlő vagy nagyobb intelligenciájára.

Tehát az intelligencia szexi?

A kutatás alapján mindent összevetve a válasz, igen. Úgy tűnt, hogy az emberek átfogóan olyan partnereket kerestek, akik azonos szintű intelligenciával rendelkeztek, mint önmaguk vagy önmaguknál többel.

Az intelligenciát sokféle módon lehet fejleszteni.

Például utazzátok be a világot, hogy egyre műveltebbé és tájékozottabbá váljatok, növeljétek a szókincseteket, javítsátok a munkalehetőségeiteket.

Forrás:
iStock