Egyéb kategória

A Google Maps új fejlesztésével a környezetvédelem mellé állt

A környezetünk védelme manapság sokkal fontosabb, mint valaha. Sok nagyvállalat már lépéseket tesz a zöldebb jövő felé, de még mindig van mint tennünk. A Google Térkép például a napokban egy új közlekedési funkcióval bővült a környezet érdekében.

vous - 2018.12.16.
A Google Maps új fejlesztésével a környezetvédelem mellé állt

A közlekedés felelős a legmagasabb üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáért, és 2016-ban az EPA azt állította, hogy az üvegházhatást okozó gázok 28,5 százalékát teszi ki. A Google arra törekszik, hogy csökkentse ezeket a kibocsátásokat a Lime-al kötött új partnerséggel, mely egy motoros robogókkal foglalkozó alkalmazás – írja a Mind Bodygreen.

A Google Térkép új funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák az egyes útvonalak szegmensében szereplő „könnyű egyéni közlekedési” opciókat.

A Lime beállítás pontosan megmondja, hogy mennyi időt vesz igénybe a legközelebbi elektromos kerékpár vagy elektromos robogó elérése (ha ez elérhető a városban), és mennyi a becsült utazási idő és költség. Mindössze annyit kell tennetek, hogy kattintsatok a Lime ikonra.

Ez a funkció Androidon és iOS-on érhető el, de ma még csak 13 amerikai városban működik.

Ez az újítás azonban nagy hatással lehet a forgalmi torlódásokra és a szén-dioxid-kibocsátásra, különösen azokban a városokban, ahol nagy az autós forgalom. Mivel a Google Térkép az egyik legkedveltebb navigációs választás az okostelefonok felhasználóinak körében 2018-ban, ezért remélik, hogy a fejlesztés által csökken a szén-dioxid-kibocsájtás.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek