Egyéb kategória

Currys csirke karfiolrizzsel, a szénhidrátszegény ízbomba

A szénhidrátszegény táplálkozást választók egyik kedvenc körete a karfiolrizs, ami kicsit roppanósra hagyva és kis citrommal ízesítve hihetetlenül finom. Nagyon egyszerű elkészíteni, és egy kis currys csirkével tálalva igazi ízrobbanás a szájban.

vous - 2018.12.18.
Currys csirke karfiolrizzsel, a szénhidrátszegény ízbomba

Azért, mert valami diétás, egyáltalán nem kell, hogy unalmas és ízetlen legyen, éppen ellenkezőleg. Olyan fűszerekkel, mint a csípős curry és csili, még fel is pörgetjük az anyagcserénket, és sovány csirkemellel, kis kókuszkrémmel isteni finom ragut készíthetünk velük pár perc alatt. A kókuszkrém a kókusztejszínnél zsírban szegényebb, nagyon krémes és lágy ízű, szuper selymesítő levesekhez, ragukhoz, de desszerthez is jól használható.

A köret a klasszikus rizs helyett itt karfiolból készül, kalóriaszegény, rostokban és vitaminokban gazdag. Ha van késes vagy reszelős betéttel rendelkező robotgépünk, akkor pikk-pakk morzsásra, rizsszemekhez hasonló állagúra csapathatjuk a rózsáira szedett karfiolt. Ezután pár perc alatt sós vízben megfőzhető. A leszűrt, és kis citrommal ízesített karfiolrizs nagyon finom, jól passzol a fűszeres és szaftos csirkéhez, de máshoz is fogyasztható természetesen ez az egészséges és diétás köret.

Currys csirke karfiolrizzsel recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek