Vegán mogyoróvajas keksz egyszerűen, aszalt vörösáfonyával

Vegán mogyoróvajas keksz egyszerűen

Isteni finom, kívül ropogós, belül omlós és puha, illatos mogyoróvajas ez a szuperegyszerű keksz, ami vaj és tojás nélkül készül, növényi tejjel pedig teljesen vegánná alakítható. A benne lévő rubintszínű aszalt vörösáfonyától olyan szépséges és ünnepi, hogy karácsonykor is megállja a helyét.

Szuperegyszerű és álomfinom, kuckózáshoz, nassolnivalónak, de vendégvárónak, sőt gasztroajándéknak is tökéletes ez az omlós keksz, és ha a sok ünnepi finomság mellett nem fogyna el, akkor jól záródó dobozban vagy üvegben sokáig friss marad. Csak növényi alapanyagokkal készül, a mogyoróvaj pótolja a zsiradékot, de össze is fogja a tésztát, nagyon illatossá, kívül roppanóssá, belül omlóssá és puhává teszi.

A belevaló természetesen ízlés szerint variálható, itt aszalt vörösáfonya és pörkölt földimogyoró került bele, de csokival vagy más szárított, aprított gyümölccsel is készíthető!

Áfonyás-mogyoróvajas keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 1 dl növényi tej
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 5 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg pörkölt földimogyoró

Az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos