Zumba, főzés, kismamaklub – Országos egészségfejlesztés helyi igényekre tervezve

4 szokás, ami segít, hogy könnyebben teherbe essetek

Akár huszonévesek vagyunk, és még nem gondolkodunk gyermekvállaláson, akár már van gyermekünk, de még szeretnénk egypárat, érdemes tudatában lenni, milyen tényezők befolyásolják termékenységünket, és az ezekhez fűződő jó szokásokat életünk részévé tenni.

Termékenységünk elsősorban hormonháztartásunktól függ. Ha hormonjaink egyensúlyban vannak, azaz megfelelő időben megfelelő hormonok termelődnek, akkor legtöbbször nincs akadálya a teherbe esésnek. Azonban ha ezek egyensúlya felborul, akkor válik nehezebbé a folyamat, akkor lehet, hogy hiába próbálkozunk hónapokig, évekig, nem akar összejönni a gyermekáldás. Ilyenkor mesterséges módszerekhez folyamodunk, különböző gyógyszerekkel igyekeznek az orvosok belőni a megfelelő hormonokat – de nem lenne jobb megelőzni ezt, és már most odafigyelni arra, mit teszünk testünkkel?

Táplálkozzunk helyesen!

Ne dőljünk be a divatos diétáknak, ne kényszerítsük magunkat paleo-, vegán, laktózmentes étrendre, ha alapvetően nincs rá szükségünk. Kísérletezzük ki, mik azok az ételek, amiktől jól érezzük magunkat, és mik azok, amiktől nem, és táplálkozzunk ezek szerint! Azért egy kis segítség: igyekezzünk minél tisztábban enni, mert a feldolgozott, olajban sült, esetlegesen hormonmaradványokat tartalmazó ételek megterhelik a mi hormonrendszerünket is.

Nézzétek meg a többi szokást is!

Forrás:
pexels