Egyéb kategória

Narancsos pezsgőkoktél az ünnepi koccintáshoz

Ünnepi alkalmakkor a pezsgő az elsőszámú koccintani való, de egy kis csavarral még izgalmasabbá tehetjük ezt a nagyszerű buborékos italt. A nagy napokra érdemes egy kicsit felturbózni – némi naranccsal és egy jó kis fűszeres sziruppal.

vous - 2020.10.05.
Narancsos pezsgőkoktél az ünnepi koccintáshoz

Elegáns, egyszerű, nagyon hangulatos és mutatós a naranccsal és fűszerekkel készülő pezsgős koktél, előre elkészíthetőek az összetevők, nem kell hozzá drágább pezsgő, és sokkal izgalmasabb, mint bármilyen más ital. Pár narancs, némi fűszer, cukorszirup, a tálaláskor felöntve egy kis pezsgővel –

jóval több és egyedibb, mint önmagában a gyöngyöző ünnepi ital.

Ez a narancsos szirup nagyon izgalmas, egy kis rozmaring teszi különlegessé, és nemcsak ehhez a pezsgőkoktélhoz használható, de forró csokiba vagy forralt bor ízesítéséhez is tökéletes. Viszont mindenképpen érdemes bio vagy kezeletlen narancsot használni hozzá, mert a héját is használjuk. Ha ilyen nincs, akkor készen kapható szárított narancshéj is megfelel, szerencsére ez a karácsonyi szezonban a szuperekben könnyen beszerezhető, de kezeletlen narancsot is egyre több helyen találunk.

Narancsos pezsgőkoktél rozmaringgal recept >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek