Egyéb kategória

5 dolog, amit nem tudtatok J.Lo legendás, sokat sejtető, zöld Versace-ruhájáról

Jennifer Lopez 2000-ben viselte azt az elöl veszélyesen nyitott ruhát, amely meghatározta a következő érát a vörös szőnyeges divatban. Az énekesnő ezzel a ruhával beírta magát a divattörténet nagykönyvébe. Mit kell tudni erről a sokat megmutató darabról? Összegyűjtöttünk 5 dolgot.

vous - 2018.12.21.
5 dolog, amit nem tudtatok J.Lo legendás, sokat sejtető, zöld Versace-ruhájáról

Egy jól megválasztott vörös szőnyeges ruha helyet biztosít a blogok és magazinok legjobban öltözött listáin a sztárnak és a tervezőnek / divatháznak is. Ha a ruhában van némi kockázat is, az sok esetben egyet jelenthet az örök sikerrel, de elsülhet úgy is, hogy a sztárnak bérelt helye van minden idők legrosszabban öltözött celebritásai között. Jennifer Lopez áttetsző, pálmafamotívumokkal díszített Versace-ruhája tulajdonképpen világsztárt varázsolt az énekesnőből.

Talán meglepő, de a sokat emlegetett ruha visszatért a Versace-kifutójára és helyet kapott a divatház 2019-es pre-fall kollekciójában. A kifutón az az Amber Valletta viselte, aki modellként hosszú-hosszú ideje a divatház múzsája. De mit kell tudni erről a legendás darabról? Máris mondjuk!

Objektum doboz

1. Amber Valletta viselhette elsőként is

Bár Jennifer Lopez(t) tette híressé, először mégis a már említett Amber Valletta viselte, aki a 2000-res tavaszi-nyári kollekció kifutóján a ruha rövidebb verziójával nyitotta a show-t.

Objektum doboz

2. Nem Jennifer Lopez volt az első, aki a vörös szőnyegen viselte…

… hanem maga Donatella Versace (természetesen) az 1999-es Met Gálán. Az oldalán a szintén Versace ruhába öltözött Matt Dillon állt. Később a Cannes-ban megrendezett NRJ Music Awards díjátató gálán Geri Halliwell is megmutathatta benne magát – egy ónappal a Grammy-gála előtt. Szinte hihetetlen, hogy erre a két esetre ma már senki nem emlékszik.

3. Szinte emiatt jött létre a Google képkeresője

Hihetetlen, hogy egyetlen ruha mekkora hatással van a világra, pedig ez csak divat, ezek csak ruhák. Néha hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, mekkora hatással van a világra az, amit viselünk, illetve milyen gyorsan reagál a divat arra, ami történik a világban. 2000-ben még nem létezett a Google Image Search és talán ma sem létezne Jennifer Lopez és a Versace-ruha nélkül. Mivel mindenki arra a bizonyos ruhára volt kíváncsi, a Google-nek is lépnie kellett. Csak néhány hónap kellett és megszületett a Google Image Search.

Objektum doboz

Objektum doboz

4. Egy másik Versace-ruha futott be hasonló karriert

A zöld ruhának egyetlen vetélytársa akadhat – és az is egy Versace. Liz Hurley legendás, óriási biztosítótűkkel díszített ruhája 1994-ből hasonlóan fényes karriert futott be. A színésznő a Négy esküvő, egy temetés premierjén viselte, ahova egykori párjával, Hugh Granttel érkezett.

Objektum doboz

5. Ma Jennifer Lopez gardróbját gazdagítja

Egy ideig a Grammy Múzeumban kapott helyet a ruha, később Jennifer Lopez visszakapta és azóta is a ruhatára éke lehet. És abban is biztosak vagyunk, hogy Jennifer Lopez ma is bátran felvehetné ezt a ruhát, mert ma is pont ugyanolyan bombaformában van, mint 2000-ben, pedig lassan eltelt 20 év.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek