Egyéb kategória

Van mosogatógépetek? Akkor ne öblítsétek le előtte az edényeket!

Mindig nagy kérdés, hogy beáztassátok, leöblítsétek-e az edényeket, tányérokat mielőtt beteszitek a mosogatógépbe. A szakértők szerint ez felesleges, és tudnak is rá egyből négy okot, hogy miért.

vous - 2018.12.22.
Van mosogatógépetek? Akkor ne öblítsétek le előtte az edényeket!

A Women’s Health szakértője szerint az egyetlen dolog, amit meg kell tennetek a piszkos edényekkel, mielőtt a mosogatógépbe teszitek azokat, hogy kidobjátok róluk az ételmaradékokat. Ez az egy lépés, amire a mosogatógép nem képes, viszont az előáztatás, öblítés teljesen felesleges.

Ezért ne öblítsétek át az edényeket kézzel a mosogatóban, ha van mosogatógépetek:

  1. A mosogatógépnek piszkos edényekre van szüksége, hogy jól végezhesse a munkáját
    A jó minőségű mosogatógépek pont erre lettek kitalálva, ha előáztattok, akkor csak feleslegesen pazaroljátok a vizet, és a drága mosogatószert, na meg persze az időtöket is.
  2. Nem lesznek semmivel sem tisztábbak az edényeitek
    A mai modern mosogatógépek megfelelő öblítési technológiával rendelkeznek, valamint érzékelik a szennyeződéseket, ezért ha előtt átöblítitek az edényeket, akkor sem lesznek tisztábbak.
  3. Ha kézzel és mosogatógéppel is mosogattok, vizet és energiát pazaroltok
    A mosogatóképek energiatakarékosak, és fele annyi energiát, valamint vizet használnak el, mint ha kézzel mosogatnátok. Ha egy edényre mindkettőt használjátok, az valóban pazarlás.
  4. Szükségtelen időtöltés
    Ha végül úgyis a mosogatógépbe teszitek az előmosott edényeket, akkor a kézi mosogatás felesleges időpazarlás.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek