Világbajnok vendégváró: cipóban sült camembert

Világbajnok vendégváró

Az év végén megszaporodnak a vendégeskedések, a partik és a baráti, családi összejövetelek, és gyakran fejtörést okoz, hogy mivel készüljünk, ami egyszerű, könnyen elkészíthető és biztos sikerre számíthat. Az egyik legfrappánsabb megoldás a cipóban sült camembert - pikk-pakk megvan, és akár előre is elkészíthető.

Az olvadt, folyós, krémes sajt csodája mindenkit lenyűgöz, abbahagyhatatlan és gyakorlatilag alig van vele teendőnk, ha pedig cipóban sütjük, akkor mutatós is, és egyben a mártogatáshoz is tökéletes a falatnyi darabokban lecsípkedett kenyér. Az improvizált sajtfondü nagyon jól variálható, ha nagyobb társaságot várunk, akkor akár többfélét is készíthetünk - a sajtba szurkálhatunk fokhagymagerezdeket, rozmaring- vagy kakukkfűágacskát, fűszerezhetjük frissen őrölt borssal, csilivel.

A cipóban sült camembert mellé kitehetünk az asztalra kis tálkákban olajbogyót, csemege uborkát, ecetes gyöngyhagymát, ezek remek kísérői az olvadt sajtnak, de hasábokra vágott zöldségekkel is mártogathatjuk - uborka, jégcsapretek, szárzeller, sárgarépa például nagyon jól feldobja -, de akár leszemezett szőlőt, maréknyi diót is kínálhatunk mellé. Máris kész a szuperegyszerű, de látványos lakoma, minimális munkával!

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Depositphotos