Egyéb kategória

„Ha erre korábban rájöttem volna, talán nem szakítunk…”

Papírral vagy papír nélkül, de egy tartós kapcsolatban akkor működnek igazán a dolgok, ha mindkét fél azonos mellszélességgel veszi ki a részét minden feladatból.

vous - 2018.12.25.
„Ha erre korábban rájöttem volna, talán nem szakítunk…”

Karácsonykor sokszor azok is megpróbálnak mosolyt és békét erőltetni magukra, akik egyébként a párkapcsolatukban vagy a házas életükben nincsenek túlzottan jól, mert a világ azt várja el, hogy a szeretet ünnepén mindenki boldog legyen és vidám. Ebből aztán az következik, hogy az ünnepek előtt és alatt elfojtott feszültségek napokkal, esetleg hetekkel később robbannak, amiből nagy veszekedések, talán szakítások, válások lesznek. Mik a házasélet nagy igazságai? Miért csak a saját hibáin keresztül jön rá az ember ezekre? Megkérdeztük azokat a körülöttünk élő házaspárokat, akiknek a színfalak mögött is jól működik a párkapcsolata, miben látják a kapcsolatuk sikerét.

„Nagyon nehéz jó tanácsot adni, mert házassága válogatja, hogy mire van szükség. Nagyon fontos az elfogadás, az alkalmazkodás és a türelem. Van, aki szerint az fontos, hogy az ágyban is minden klappoljon, ez alapvetően igaz, de azért kevés. Én a második házasságban nagyon sok türelmet tanultam és azt, hogy a szerelem tényleg átalakul szeretetté, de ez nem baj. Egyenlő felekként kell kezelni egymást és igazi csapatként együttműködni, mert ha a gyerekek látják, hogy a kötelék stabil, akkor velük is könnyebb lesz bánni. Persze mindenki a saját gondját ismeri és éppen ezért tény, hogy az igazán jól működő házasságban sok meló van, de abszolút megéri!”

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek