Egyéb kategória

5 végtelenül misztikus kelta kastély, ahova 2019-ben elutaznánk

A világ legromantikusabb egyben legmisztikusabb kastélyainak többsége a Brit-szigeteken található. A smaragdzöld fűből emelkednek ki, az ég kékje felé nyújtóznak pont ugyanúgy, mint sok száz évvel ezelőtt. Bár sokszor romosak, még mindig őrzik azt a különleges hangulatot, ami miatt érdemes felkeresni őket. Mi legszívesebb megfogadnánk, hogy 2019-ben felkeressük az összeset, de valószínűleg erre nem lesz lehetőségünk. Aki teheti, a következő 5 kastélyt mindenképp látogassa meg.

vous - 2018.12.27.
5 végtelenül misztikus kelta kastély, ahova 2019-ben elutaznánk

1. Stalker-vár

Castle Stalker néven keressétek ezt a helyszínt, ha a varázslatos Skóciában jártok. A Loch Linnhe tó egy öblében, egy kis sziklaszigeten áll a vár, amely csónakkal, de apály idején akár gyalog is bevehető – természetesen a megfelelő lábbelit viselve. A várat 1320-ban építette a MacDougall klán, azóta sok-sok tulajdonosa volt. Ma magánkézben van, de ha előre egyeztettek időpontot, meg is látogathatjátok.

Objektum doboz

2. Keiss kastély

A középkori kastély egy öböl fölé magasodik Skóciában. A várromor életveszélyes megmászni, de benne sem érdemes nagyon téblábolni. A legjobb, ha csak távolról csodáljátok, hiszen igazán ekkor látni, milyen különleges hely ez valójában.

Objektum doboz

3. Dunnottar vára

Még mindig Skóciában járunk, ahol a sötét középkorban épített erődítmény romjait találjuk egy meredek, sziklás földnyelven. A romok nem kisebb, mint 12 000 négyzetméternyi területen helyezkednek el. A várat csak gyalog lehet megközelíteni, de minden lépést megér a látvány. A vár naponta látogatható.

Objektum doboz

4. Eilean Donan-i vár

Skócia legszebb várakén tartják számon a a skót MacRae klán székhelyét. A várat 1220 környéként építették, és az összes eddigi várhoz hasonlóan ez is folyamatosan alakult, fejlődött az évzsázadok alatt. Ma a várban múzeum működik.

Objektum doboz

5. Caerphilly kastély

Wales legnagyobb vára lenyűgöző látványt nyújt, akik erre veszik az irányt nem fognak csalódni. A kastély a 13. században épült és mesterséges tavak ölelik körbe, hogy az épület abban csodálhassa meg magát mindennap. Természetesen ezek a vízzel telt árkok ma már csak jól néznek ki, de korábban olyan komoly és bonyolult védelmi rendszernek számítottak, amelynek nem volt vetélytársa egész Nagy-Britanniában.

Objektum doboz

600

Még több kastély, még több utazás

Ajánlott cikkek