Test

Nyolc tipp, hogy élvezzétek az edzést!

A be nem tartott újévi fogadalmakhoz hasonlatosan mindannyian teszünk akár év közben is olyan kijelentéseket, hogy „Mostantól egészségesen fogok élni!” vagy „Nem hagyok ki egyetlen edzésnapot sem!”. Hogy az utóbbi bátor kijelentésekhez meglegyen a megfelelő motiváció is, íme nyolc tipp, amitől sokkal élvezetesebbé válnak majd edzéseid.

vous - 2018.12.29.
Nyolc tipp, hogy élvezzétek az edzést!

1. Határozd meg céljaidat és tervezd meg az odavezető utat!

„Először csak heti egyszer járok el futni, de a célom az, hogy ezt heti hat alkalomra tornázzam fel.” Tűzd ki a célt, majd fokozatosan, lépésről-lépésre haladva valósítsd meg!

2. Találd meg azt a szerelést, amiben a legkényelmesebben tudod a gyakorlatokat végezni, és amibe már belebújáskor úgy érzed, hogy szétfeszít az elszántság!

Egy, a talpadra minden irányból passzentos futócipő, egy jól szellőző felső, esetleg egy sportmelltartó – egytől-egyig képesek fokozni a mozgás élményét.

3. Most, hogy készen állsz, kapj fel egy zenelejátszót és egy fülhallgatót!

Állíts össze olyan lejátszási listákat, amiken a leginspirálóbb, leghangosabb, legkedvencebb számaidat válogatod össze! Tudományos kutatások bizonyítják, hogy a gyorsabb, húzósabb számok a szívverések ütemét is felpörgetik. Néha az segít, ha egy barátoddal közösen edzetek, ilyenkor egymás támogatása és a versengés egyaránt élvezetessé tehetik az együtt töltött időt.

Nézzétek meg a többi tippet is!

Forrás:
iStock.com
Ajánlott cikkek