zöldségek brokkoli

Ezeket kerüljétek el, ha nem akartok lufi hasat az ünnepi partin

Az ünnepek idején kifejezetten nehéz kérdés, hogy hogyan egyetek egészségesen, és hogyan tartsátok be az egészséges táplálkozást. Mindemellett az is fontos, hogy kerüljétek a puffadást, hiszen nem mindegy mennyire feszül a hasatokon a szűk ünnepi ruha. Amit mindenképpen kerülnötök kell a partikon az nem más, mint a brokkoli, a kelbimbó, a káposzta és társaik.

A Mind Bodygreen szakértői szerint sajnos az egészséges élelmiszerek egy nagy csoportja, a keresztesvirágú zöldségek puffadást okoznak.

Ilyen a brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, kelkáposzta, bordáskel, retek, torma.

Az ünnepi partik előtt és közben érdemes ezeket kerülnötök, ha nem akartok problémát. Általánosságban ezek a zöldségek szükségesek az egészséges étrendhez, azonban, ha nem szeretnétek felpuffadni az ünnepek alatt, néhány napig kerüljétek.

Azt persze mindenki maga tudja, milyen ételekre hogyan reagál a szervezete.

Ezek a zöldségek megfőzve például kevesebb problémát okozhatnak, mint nyersen elfogyasztva.

Puffadás ellen próbáljátok ki az alábbiakat:

  • Avokádó, banán, édesburgonya, sütőtök, paradicsom, narancs, spárga, cékla, zeller, és almabor ecet.
  • A nyugtató ételek és gyógynövények, mint az édeskömény, a borsmenta és a gyömbér szintén hasznosak lehetnek. Miért ne innátok meg egy gyömbér vagy menta teát a nap folyamán, amikor vacsorára készültök?
Forrás:
Depositphotos