Fekete-erdő torta - kihagyhatatlan klasszikus egyszerűen

Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő az egyik legistenibb, ugyanakkor legegyszerűbb torta, nem is véletlen, hogy világszerte olyan népszerű. A csokoládé, tejszínhab és meggy hármasa egyszerűen tökéletes, egyáltalán nem bonyolult otthon elkészíteni, és tuti, hogy mindig sikert arat. Ez az az ünnepi finomság, amivel nem lehet melléfogni!

Könnyű csokis piskóta, lágy vaníliás tejszínhab és pikáns meggy, ilyen egyszerű a Fekete-erdő torta, ami gyakorlatilag elronthatatlan, ha betartunk néhány alapszabályt. Ilyen például, hogy a piskótához nagyon habosra felverjük a tojásokat, így kerül bele sok levegő, és ettől lesz olyan könnyű és puha a tészta, de ilyen az is, hogy a tejszínhabhoz zsírosabb és jól lehűtött habtejszínt használjunk, ez fog szépen felverődni, és ad tartós, selymesen lágy habot, amit a csokis piskóta és reszelt csoki édessége miatt elég kevés cukorral és egy kis vaníliával ízesíteni.

Ha tehetjük, a csokis piskótát érdemes előző nap megsütni, majd kihűlés után frissentartó fóliába csomagolva tartani az összeállításig - a tészta állaga sokkal jobb lesz, nem morzsálódik, és jobban magába szívja a pikáns meggylevet. Klasszikusan cseresznyepálinka is kerül a meggyhez, de rummal vagy rumaromával is készíthetjük, amit érdemes a meggyel összeforralni - így gyerekek is nyugodtan ehetnek az ünnepi finomságból.

A hozzávalókat és az elkészítését ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos