Egyéb kategória

Fekete-erdő torta

A Fekete-erdő az egyik legistenibb, ugyanakkor legegyszerűbb torta, nem is véletlen, hogy világszerte olyan népszerű. A csokoládé, tejszínhab és meggy hármasa egyszerűen tökéletes, egyáltalán nem bonyolult otthon elkészíteni, és tuti, hogy mindig sikert arat. Ez az az ünnepi finomság, amivel nem lehet melléfogni!

vous - 2018.12.30.
Fekete-erdő torta

Könnyű csokis piskóta, lágy vaníliás tejszínhab és pikáns meggy, ilyen egyszerű a Fekete-erdő torta, ami gyakorlatilag elronthatatlan, ha betartunk néhány alapszabályt. Ilyen például, hogy a piskótához nagyon habosra felverjük a tojásokat, így kerül bele sok levegő, és ettől lesz olyan könnyű és puha a tészta, de ilyen az is, hogy a tejszínhabhoz zsírosabb és jól lehűtött habtejszínt használjunk, ez fog szépen felverődni, és ad tartós, selymesen lágy habot, amit a csokis piskóta és reszelt csoki édessége miatt elég kevés cukorral és egy kis vaníliával ízesíteni.

Ha tehetjük, a csokis piskótát érdemes előző nap megsütni, majd kihűlés után frissentartó fóliába csomagolva tartani az összeállításig – a tészta állaga sokkal jobb lesz, nem morzsálódik, és jobban magába szívja a pikáns meggylevet. Klasszikusan cseresznyepálinka is kerül a meggyhez, de rummal vagy rumaromával is készíthetjük, amit érdemes a meggyel összeforralni – így gyerekek is nyugodtan ehetnek az ünnepi finomságból.

A hozzávalókat és az elkészítését ITT tudjátok megnézni!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek