Egyéb kategória

7 meglepő ok, miért lehetnek sötét karikák a szemetek alatt

Amikor észreveszitek azokat a bosszantó sötét karikákat a szemetek alatt, először az alváshiányotokat hibáztatjátok. A megfelelő mennyiségű alvás persze fontos, de nem a fáradtság a szem alatti karikák egyetlen oka. Több olyan dolog miatt is megjelenhetnek ezek, amire soha nem is gondolnátok.

vous - 2021.09.16.
7 meglepő ok, miért lehetnek sötét karikák a szemetek alatt

A Good Housekeeping összegyűjtött 7 meglepő okot, ami sötét foltokat eredményez a szemetek alatt.

  1. Genetika: vannak olyan örökletes körülmények, amelyek ehhez vezetnek.
  2. Az ekcéma miatti szemdörzsölés: míg maga az ekcéma nem vezethet a sötét karikákhoz, a szemviszketés miatti állandó dörzsölés viszont igen. A túlzott dörzsölés fokozott duzzadást, gyulladást és megrongálódott ereket eredményezhet a szem környékén.
  3. Allergia: az allergia gyakran kiváltja a szervezetben lévő hisztaminokat, amelyek az erek kitágulását eredményezik. Mivel a szemhéjunkon és a szemkörnyékén lévő bőr a test egyik legvékonyabb része, a duzzadt véredények ezt sötétebbé tehetik, mint az arc többi része.
  4. A sminketek irritációt okozhat: vannak, akiknél allergiás reakciókat válthatnak ki bizonyos sminktermékek, így előfordulhat, hogy az a termék, amit a sötét foltok elrejtésére használtok, épp fokozza a foltok megjelenését.
  5. Csontszerkezet: előfordul, hogy az arcszerkezetetek miatt mélyebben ülő szemeitek alatt árnyékok látszanak, ennek semmi köze a bőrhöz.
  6. Sötét színű vénák: ha a kék ereitek sötétebbnek látszanak, ezek miatt a szem alatti rész is sötétebbnek tűnhet.
  7. Káros napsugárzás: a szem környéke fokozottan ki van téve a káros napsugaraknak, így ha nem figyeltek oda a védelmére, az könnyen sötét karikákat eredményezhet.

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek