Fedezzétek fel az Abhyanga masszázs csodálatos hatását

Így előzzétek meg és kezeljétek a hátatokon megjelenő pattanásokat

A pattanás az arcotokon aligha szórakoztató, de mi a helyzet a pattanásokkal a hátatokon? Egy jó smink segíthet a bőrötök tökéletesebb kinézetén, de a vállaitokat és a hátatokat nem sminkelhetitek állandóan. Szerencsére, néhány egyszerű változtatással a mindennapi rutinotokon mindez a múlté lehet.

A Good Houskeeping szerint ez az 5 ok állhat a hátatokon megjelenő pattanások hátterében. Az oldal megoldást is nyújtott a problémákra:

 1. Termékek, amik eltömítik a pórusokat
  A kondicionáló, a fényvédő, a testápoló, a masszázsolaj - mind eltömítheti a pórusokat. Hajmosáskor előre hajolva mossátok meg a hajatokat, hogy a sampon és a balzsam ne kerüljön a hátatokra. A fényvédőknél válasszátok az ultra-könnyű, könnyen száradó változatokat. Kevés olajtartalmú termékeket használjatok. Masszázsolaj használata után forró zuhany, gőz, szauna javasolt.
 2. Bizonyos ruhák is irritálhatják a bőrt
  A szorosan illeszkedő, szűk ruhák irritálhatják a szőrtüszőket. Kifejezetten igaz ez a szűk sportruhákra. Válasszatok kevésbé szűk, természetes anyagokból készült ruhákat, és zuhanyozzatok le rögtön edzés után.
 3. Hajlamosak vagytok a pattanásokra
  Ha a családotokban is gyakori ez a probléma, ne lepődjetek meg, ha nálatok is előfordul. Ügyeljetek a zuhanyzásra, és kérjétek ki egy bőrgyógyász tanácsát a kezelési lehetőségekről.
 4. A bőrötöknek nem megfelelő ételek
  A legfontosabb a kiegyensúlyozott, egészséges étrend.
 5. Nem elég alapos hátmosás
  A hátatok minden pontját nem éritek el, ezért valószínűleg nem is mossátok meg túl alaposan naponta. Pedig a hátatoknak is szüksége van a napi tisztításra, valamint a hámlasztásra, hidratálásra is, ha a pattanásokra hajlamos.
Forrás:
iStock