Egyéb kategória

A szilveszteri bulin is tudni kell megvédeni magunkat!

Hallunk róla a hírekben, mesélik mások, és amíg nem történik meg, szentül hisszük, mi kivételek vagyunk. Minket nem zaklathat senki, hiszen az csak másokkal történik meg… vagy mégsem?

vous - 2018.12.31.
A szilveszteri bulin is tudni kell megvédeni magunkat!

Saját testi és lelki egészségünk érdekében fontos lenne, hogy megtegyük a megfelelő megelőző lépéseket. Sosem tudhatjuk, hogy mikor és hol támad ránk valaki, vagy ki lesz az, aki átlép egy határt akár szóban, akár a tetteivel. A szilveszteri féktelen mulatozások éjszakája is éppen ilyen helyzeteket szülhet.

Minden lánynak jobb félni, mint megijedni

Kovács Ildikó önvédelmi instruktor igyekszik minden lehetőséget megragadni arra, hogy felhívja a figyelmet az önvédelmi tréningek fontosságára. „Ebben a témában az emberek még nem tudatosak, eszükbe sem jut elmenni egy önvédelmi tanfolyamra. Én példákkal próbálom felhívni a figyelmüket ezeknek az edzéseknek a fontosságára. Mindenkinek természetes, hogy nyelveket tanulunk, hogy jogosítványt szerzünk, hogy iskolába járunk, akkor az önvédelem miért kap kevés figyelmet, hiszen ennek is természetesnek kellene lennie? Minél több platformon megjelenik a téma, remélhetőleg annál többen foglalkoznak majd vele, és megelőző jelleggel látogatnak majd el egy-egy edzésre. Nem csak akkor kell ezzel foglalkozni, ha már megtörtént a baj, hanem előre kell gondolkozni. Van, aki úgy gondolja, hogy ezzel csak bevonzza a bajt, de ez nem igaz. Bármikor bárkivel megtörténhet ilyen jellegű támadás, lehet férfi vagy nő, gazdag vagy szegény, ezt kell szem előtt tartani – magyarázza Ildikó. – Jelenleg az emberek 70 százaléka azért megy el oktatásra, mert vagy vele, vagy ismerősével történt valami, esetleg a média felkapott egy történetet. Csupán a 30 százalék az, aki megelőző jelleggel vesz részt egy ilyen képzésen.”

Olvassátok el a cikk folytatását is ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek