Egyéb kategória

Könnyű és isteni túrógombóc főzés nélkül

A túrógombóc mindenki kedvence, ez a változat is az lesz, csakhogy ez főzés nélkül készül, gluténmentes, egészséges, percek alatt összeállítható, tuti, hogy nem esik szét - és a megszólalásig hasonlít az "igazi" túrógombócra, csak mini változatban.

vous - 2021.07.23.
Könnyű és isteni túrógombóc főzés nélkül

Sovány túró, görög joghurt, almapüré keveréke ez a zseniális desszert némi citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítve – a cukor helyett édesítő és vanília-kivonat is használható azoknak, akik minimálisra szeretnék csökkenteni a szénhidrátot –, főzni sem kell, a klasszikus zsemlemorzsa helyett pedig aprított földimogyoró kell a beforgatáshoz.

Zseniálisan egyszerű, alakbarát, magában is megállja a helyét, de egy kis görög joghurttal és némi ízesítővel elkevert almapürébe mártogatva még finomabb.

Az almapürét otthon is elkészíthetjük. Csak kevés vízben meg kell párolni a hámozott, kicsumázott almát, majd botmixerrel pépesíteni. A német szupermarketekben natúr és édesített változatban készen is megvásárolható, és más finomságokhoz is kreatívan használható.

Könnyű túrógolyó egyszerűen recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek