utazás bőrönd

Bőrönd útmutató – a kényelmes utazáshoz!

Az év vége közeledtével egyre több kérdést kaptam tőletek az utazással kapcsolatban. Legyen szó egy wellness-hétvégéről vagy a rokonokhoz való utazásról, jó pár apróságot magunkkal kell vinni, miközben a hely, a súly és az ésszerűség megpróbálja limitálni ezen tárgyak számát. Ezért készítettem egy útmutatót, amiben minden bőrönd témájú kérdést megválaszolok!

Utazó bőrönd vagy hátizsák, utazótáska?

Az első felvetés rögtön az, hogy egyáltalán szükséged van egy utazó bőröndre? A megoldás pedig abban rejlik, hogy hogyan és mivel utazol.

Amennyiben kocsival utazol, akkor elég nagy szabadságod van, hiszen a csomagtér viszonylag könnyen pakolható. A füles utazótáskák, a szövetből készült bőröndök és a hátitáskák is jók lehetnek, mérlegelve, hogy a kocsitól hogyan tudsz becipekedni a szállásodig.

Ha egy kis csomaggal indulsz útnak repülővel és a nap nagy részében mindened nálad lesz, akkor egyértelmű, hogy egy könnyű hátizsákra lesz szükséged – és a lehető legminimálisabb felszerelésre: ne tervezz 6-8 kiló fölé semmiképp! Ez egyrészt a reptéri szabályzattal is összhangban van, mert a kis kézipoggyász általában 10 kilóban van limitálva, másrészt a hátad hálás lesz majd azért az 1-2 kiló könnyebbségért.

De ha ennél nagyobb kényelemben utazol repülővel, rögtön a szállásra tudsz menni, esetleg üzleti útra indulsz, akkor az utazó bőrönd gurulós kiadása lesz a legpraktikusabb számodra, hiszen tudod húzni-vonni a reptéren.

Ha már húzni-vonni: a bőrönd kerék a kulcs! Ha húzni szereted, akkor a két kerekesek között nézelődj, ha szereted magad mellett tolni a csomagodat, akkor pedig a négy kerekes bőröndöket kell keresned.

Repülős utakhoz praktikusabb lehet a kemény fedeles verzió, mert nagyobb védelmet biztosít, de könnyebben törik is… A szövetből készült bőröndöket talán kicsit rugalmasabban lehet pakolni. Ez a döntés már nagyrészt ízlés kérdése.

Bőrönd méretek repülőre: beférek a bőröndbe?

Ma már egyáltalán nem egyszerű dolog kiigazodni a bőrönd méretek közt. Bár a fapados társaságoknak már mindenre IS van egy extra kis árcímkéje, de talán jövőre már jobban letisztul és egységesebbé válik a méretszabályozás kézipoggyászok és feladandó poggyászok terén.

A budapesti reptér honlapján megtalálod a bőrönd méretek repülőre vonatkozó szabályozását légitársaságonként felsorolva!

Az utolsó simítás indulás előtt: csekkold le a csomagod súlyát egy bőröndmérleg segítségével! Ha nincs ilyen akasztós mérleg otthon, akkor simán állítsd rá a csomagot a személymérlegre. Ha nem látod a kijelzőt, akkor állj rá magad a csomaggal és a csomag nélkül, és egy kis matekkal már meg is van a poggyászod pontos súlya! Így felkészülve biztosan nem ér kellemetlen meglepetés a reptéren.

Bőrönd vásárlás: ezeket vedd figyelembe >>>