Csirkés becsináltleves, a tökéletes téli melengető

Csirkés becsináltleves, a tökéletes téli melengető

A hűvös télben nincs jobb, mint egy tál jó forró leves, ami azonnal átmelegít, illatos és selymes, laktat, de nem nehéz. A csirkés becsináltleves ilyen, tele van zöldséggel és ízekkel, pikáns és tartalmas, érdemes is belőle nagy adagot készíteni, mert másnap, újramelegítve is tökéletes.

A fiatalok talán nem is ismerik vagy csak hírből hallottak a mókás nevű becsináltról, ami egy békebeli módszer, amivel a raguleveseket még lágyabbá, selymesebbé és így kényeztetőbbé lehet tenni.

A lényege, hogy nem egyszerűen tejszín kerül bele, hanem tojássárgával elkevert tejszín, amit hőkiegyenlítéssel kell a leveshez önteni, vagyis először egy merőkanálnyi levessel elkeverni, mert ezt a forró leveshez önteni, így nem ugrik össze sem a tojás, sem a tejszín, és szép selymes lesz a leves.

Ez a változat most sovány csirkemellel készült, citrom és mustár teszi pikánsabbá, tárkony és petrezselyem, no meg egy csomó zöldség ízesíti. Ha szeretnénk még kiadósabban, laktatóbban tálalni, kockára vágott főtt tojásra merve tálalhatjuk – így önmagában, egytálételnek is megállja a helyét, és tényleg isteni.

Csirkés becsináltleves gombával recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Forrás:
Depositphotos