Egyéb kategória

Sütőtökös lencse fűszeresen, egészséges egytálételnek

Egészséges és egyszerű, mégis nagyon izgalmas ez a sütőtökös-lencsés egytál, alakbarát, mindenmentes, mégis laktató és egy igazi ízbomba. Aki szereti az édes-sós, kicsit fűszeresebb ízvilágot, annál biztos befutó lesz, még akkor is, ha elsőre kicsit furcsának tűnnek az összetevők.

vous - 2019.01.03.
Sütőtökös lencse fűszeresen, egészséges egytálételnek

A lencse és a sütőtök nem szokványos páros, hát még mazsolával kombinálva, de nagyon jól működnek együtt, ha kicsit egzotikusabb fűszerekkel készítjük, és szeretnénk a klasszikus lencsefőzeléken túllépni. Érdemes, mert

a legtöbben évente nagyjából egyszer, újévi kötelező fogásként készítik a lencsét, pedig egy nagyon egészséges, rostokban és fehérjében gazdag alapanyagról van szó.

Ráadásul filléres, és gyorsan elkészíthető is, ha főtt, konzerv formában vásároljuk – ez nem tartalmaz sem tartósítót, sem adalékot, csupán lencsét, vizet és sót.

Természetesen száraz lencsével is készíthető – ebben az esetben érdemes egy éjszakára hideg vízbe beáztatni, majd leszűrni, és friss vízzel felöntve, az elején só nélkül félipuhára főzni kb. 20 perc alatt, így könnyebben puhul, majd sózás után még 10 percig főzni, és leszűrve adni a sütőtökös alaphoz. Ez sem sokkal bonyolultabb, csak kicsit hosszadalmasabb, de a végeredmény mindenképpen isteni!

Sütőtökös lencse fűszeresen >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek